Americký basgitarista Bob Birch, ktorý dlhé roky hrával s Eltonom Johnom, spáchal samovraždu. Podľa informácií portálu TMZ ho v stredu našli v jeho dome v Los Angeles so strelnou ranou v hlave. Nezanechal žiaden odkaz na rozlúčku a podľa dostupných informácií v čase smrti nebol pod vplyvom alkoholu ani drog. Mal 56 rokov.

Robert Wayne Birch s Eltonom Johnom pracoval od roku 1992 a spoločne s ním sa predstavil aj na koncerte v Bratislave (reportáž). Na basgitare sprevádzal tiež množstvo ďalších interpretov. Zahral si napríklad s Billym Joelom, Tinou Turner, Steviem Wonderom, Ericom Claptonom, Bryanom Adamsom, Backstreet Boys, Courtney Love, Sinead O'Connor, Spice Girls, Joss Stone, Stingom či Cher.

Hold svojmu dlhoročnému basgitaristovi vzdal aj Elton John. "Som zničený a šokovaný zo straty môjho priateľa a hudobníka Boba Bircha. Nedokážem nájsť slová, ktoré by popísali toto tragické úmrtie. V myšlienkach som s Bobovou manželkou Michele, synom Jonathanom a jeho rodinou. Pre mňa bol Bob rodina. Bol členom mojej kapely dvadsať rokov, odohrali sme spolu viac než 1400 koncertov. Bol jedným z najúžasnejších hudobníkov, s akými som kedy pracoval, a počas nášho spoločného koncertovania nikdy nezahral alebo nezaspieval jedinú nesprávnu notu," napísal hudobník na svojej webstránke.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Ariel Schalit

Súvisiaci interpreti: Elton John