Otec speváka Michaela Jacksona Joe v pondelok stiahol žalobu na lekára Conrada Murrayho, ktorý je momentálne za mrežami za neúmyselné zabitie jeho syna. Na súd sa obrátil v júni 2010, teda rok po Michaelovej smrti, pričom žiadal odškodné okrem iného za stratu príjmu a emocionálnu ujmu.

Nie je jasné, prečo Joe Jackson stiahol žalobu, no možno to súvisí so skutočnosťou, že jeho dvom právnikom nedávno zakázali v Kalifornii vykonávať ich povolanie. Právny zástupca Conrada Murrayho Charles Peckham tento krok privítal. "Je zrejmé, že Joe Jackson sa rozumne rozhodol nechať tento prípad tak, aby sa jeho žena a deti mohli sústrediť na Jacksonov život namiesto okolností jeho smrti," uviedol.

Michael Jackson, jeden z najpopulárnejších hudobníkov všetkých čias, zomrel 25. júna 2009 v Los Angeles vo veku 50 rokov po zlyhaní srdca. Prvotnou príčinou jeho úmrtia bola akútna intoxikácia anestetikami, no významne prispel aj účinok sedatív. Jeho osobný lekár Conrad Murray si za neúmyselné zabitie speváka odpykáva štyri roky odňatia slobody.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Mario Anzuoni

Súvisiaci interpreti: Michael Jackson