Britský spevák a hudobník Ed Sheeran prezradil, že v rámci nahrávania svojej druhej štúdiovky strávil deň v nahrávacom štúdiu v Los Angeles, kde spolu s ním boli členovia anglickej skupiny Rudimental a tiež americký rapper The Game.

Spevák, ktorý je momentálne na turné po USA so speváčkou Taylor Swift, o tom informoval prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter. "Ďalší úžasný deň strávený skladaním hudby. Tentoraz boli so mnou The Game a Rudimental," napísal Sheeran. S netradičnou spoluprácou sa pochválil tiež The Game, ktorý zverejnil aj spoločnú fotografiu zo štúdia. "Práve som nahral skvelú skladbu s Edom Sheeranom. Bol to jeden z najlepších dní v štúdiu v mojom živote," napísal raper.

Dvadsaťdvaročný Ed Sheeran sa v roku 2008 presťahoval do Londýna, kde chcel rozbehnúť hudobnú kariéru. V roku 2011 vydal debutový album +, z ktorého pochádzajú single ako The A Team, Lego House alebo Drunk. V roku 2012 získal dve Brit Awards v kategóriách Najlepší britský spevák a Britský objav roka a tiež Ivor Novello Award. Skladbu The A Team nominovali na cenu Grammy v kategórii Pieseň roka, pričom na ceremoniáli vystúpil spoločne s Eltonom Johnom.

Vlani sa do povedomia širšej verejnosti dostal aj v USA. Pomohla mu v tom napríklad aj spolupráca so spomínanou speváčkou Taylor Swift na jej albume Red (2012). Jeho pripravovaná druhá štúdiovka by mala vyjsť začiatkom budúceho roka.

Zdroj: SITA (Gigwise.com, archív)
Foto: AP Photo/Joel Ryan

Súvisiaci interpreti: Ed Sheeran