Trenčiansky projekt Panáčik zverejnil nový singel, v poradí štvrtý z konceptuálneho albumu O, na ktorom stále pracuje nielen po hudobnej stránke. Singel nesie názov Vata a približuje v akom duchu sa bude O niesť.

Skladba je čisto akustická a formálne rozširuje spektrum albumu v podaní štyroch speváčok v doprovode živého orchestra. K piesni momentálne vzniká aj videoklip, ktorý bude predstavený počas jesenného a zimného turné po Slovensku a Česku s aktuálnou a stále sa rozširujúcou zostavou. Fanúšikovia počas vystúpení zažijú spojenie koncertu, divadla, performance, filmu a inštalácie. Na vlastné oči sa tak presvedčíte, čo v praxi znamená "žáner" gesamtkunstwerk, ktorým Panáčik svoj projekt popisuje.

V tejto podobe ste ho mohli zatiaľ vidieť a zažiť na júlovom festivale Pohoda, divadelnom festivale Open Air v Hradci Kralové a v júnovom živom vysielaní Rádia_FM z koncertnej sály Slovenského rozhlasu. Portál Metoo.sk, ktorý prináša priame prenosy z vystúpení v Pohoda_FM Live, zhodnotil Panáčikovu šou ako najlepší koncert v doterajšej histórii relácie. V kratšej verzii rádiového živého vysielania, potom nechal Panáčik koncert komentovať pre poslucháča športovou komentátorkou. 


Zdroj: Panáčik