O láske, o ktorú sa oplatí zabojovať, spieva Martin Harich vo svojej novej piesni Remember Me, v ktorej je opäť raz počuť citeľný vplyv jeho obľúbenej skupiny Coldplay. Romantický text dopĺňa videoklip plný záberov z Malty, ktorá je v poslednej dobe spevákovým druhým domovom.

Len nedávno vydal skladbu Gurmánka s videom z rodného Liptova, teraz sa otáča o 180 stupňov - novinku naspieval v angličtine a dopĺňa ju aj zahraničným klipom. Videoklip aj samotná skladba totiž vznikli na Malte.

"Melódiu a text skladby Remember Me som chalanom na Maltu priniesol ja. Mal som to hotové celkom rýchlo. Písal som to na lavičke v Prahe popri mojom obľúbenom sledovaní ľudí. V piesni spievam o chalanovi, ktorý sa po čase vracia za dievčaťom, s ktorým v minulosti čosi zažil a verí, že na neho celkom nezabudla," prezradil Martin Harich o námete skladby.

Spolupráca s britskými hudobníkmi

Pesničku nahral v Gilkicker Studios v mestečku Marsaxlokk na Malte, kde je okrem maltčiny úradným jazykom aj angličtina. Na finálnej podobe piesne s ním spolupracoval spevák, skladateľ a producent Rikki Lee Scicluna z Malty, ktorému sa zapáčila Martinova tvorba a rozhodol sa ho osloviť. Ďalšími spoluproducentmi sú aj Matthew Hyde a Claude Spiteri Belcher, ktorý je aj hlavným autorom hudby.

"Na začiatku som komunikoval najmä s Rikkim, ktorý našiel moje songy a live videá na Instagrame. Najprv sme iba skypeovali, ale onedlho sme sa rozhodli, že sa stretneme u neho na Malte. Rikki je Brit, ktorý vyrastal v Londýne, ale omrzelo ho to typické anglické počasie, a tak sa prednedávnom presťahoval na Maltu. Keďže aj ja milujem britskú hudbu, hudobne si veľmi rozumieme," spomína na začiatky spolupráce s britským hudobníkom Martin Harich. "Dá sa povedať, že som tam od prvého stretnutia začal lietať častejšie a keďže sme si veľmi sadli, myslím, že s ním budem teraz pracovať aj na ďalších veciach," dodáva.


Malta je síce malá,  ale za to veľmi rozmanitá krajina, plná malebných mestečiek s typickými úzkymi uličkami, krásnymi plážami a super atmosférou. Nečudo, že Martinovi tak učarovala, že sa rozhodol nakrútiť tu aj videoklip. Réžiu klipu má aj tentokrát na svedomí Rajmund Petrík, s ktorým už Martin spolupracoval na viacerých klipoch.

Aj keď je spevákov letný kalendár kvôli hraniu na festivaloch a rôznych mestských slávnostiach plný, vie si nájsť čas aj na oddych, ktorý preňho predstavuje aj pouličné hranie - tzv. busking. "Cestujeme po svete a hráme na ulici - za posledných päť týždňov sme napríklad hrali v Taliansku, Luxembursku, Nemecku, Francúzsku, Rakúsku a samozrejme aj na Malte. Jazdíme v dodávke a snažíme sa robiť ľuďom radosť našou hudbou. Všetky naše kroky a cesty postujeme na Instagram. Na jeseň máme v pláne USA," porozprával na záver o svojich najbližších plánoch.

Redakciu Hudba.sk informovala Ľuba Svatá z vydavateľstva Universal Music. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Facebook.com/MartinHarich

Súvisiaci interpreti: Martin Harich