Britský hudobník Elton John by podľa jeho slov nebol úspešný, keby sa preslávil zásluhou reality šou. Ako sám tvrdí, je rád, že v tom čase nič také neexistovalo. Sting zase vyhlásil, že je šťastný, že sa stal slávnym až v zrelom veku.

"Vďakabohu, že vtedy neboli reality šou. Vtedy ste si museli sadnúť do dodávky, vyraziť na cestu a tak si zarobiť na živobytie a získať všetky skúsenosti," uviedol Elton John v rozhovore pre Radar Magazine. On sám vlastní spoločnosť Rocket Music Entertainment Group a všetkým interpretom, ktorých manažuje, odporúča, aby vystupovali naživo. "Každému poviem, že ak nevie hrať naživo, nepodpíšem s ním zmluvu. Na začiatku musia chodiť hrať pre 20 či 30 ľudí, lebo jedine tak budú mať dlhotrvajúcu kariéru a zlepšia sa ako hudobníci a skladatelia," vysvetlil hudobník, ktorý dnes (16.9.) vydáva svoj 30. štúdiový sólový album s názvom The Diving Board.

Ďalší známy Angličan Sting zase prezradil, že je rád, že v čase, keď sa spolu s kapelou The Police preslávil, mal 27 rokov a už bol zrelý. "Teší ma, že som predtým mal normálnu prácu, že som bol učiteľ s plánmi na dôchodok a hypotékou. Vôbec to nebolo ľahké. Veľmi ťažko som pracoval na tom, aby sa mi podarilo toto," priznal pre denník Guardian hudobník, ktorý v tom istom rozhovore odporučil kanadskému idolu tínedžeriek Justinovi Bieberovi, aby si užil slávu, pokiaľ môže.

Podľa jeho slov totiž zbožňovanie zo strany fanúšikov a jeden hit za druhým netrvajú večne. "Je zábavné mať hit. Ale sláva, ego a peniaze dokážu urobiť príšerné veci. Viem, že je to klišé, ale stále sú tu ľudia, ktorí tým prechádzajú. Pozrite na Justina Biebera, je to ako voľný pád. Dúfam, že prežije, lebo množstvu ľudí sa to nepodarí. Keby som mohol mladým hudobníkom niečo poradiť, bolo by to: 'Skúste a užite si to, lebo to skutočne vzrušujúce obdobie netrvá navždy'," hovorí Sting, ktorý takisto tento mesiac vydá nový album. Nahrávka s názvom The Last Ship bude jeho prvou sólovkou po 10 rokoch.

Zdroj: SITA (Femalefirst.co.uk), archív Hudba.sk
Foto: Peter Reefe Kováč - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Elton John, Sting