"Je extrémne nepríjemné spievať pred ľuďmi, ktorí vyzerajú akoby umierali priamo predo mnou," povedal na margo nedeľňajšieho koncertu v Chicagu Serj Tankian, líder skupiny System of a Down. Ich vystúpenie museli viackrát prerušiť kvôli zraneniam fanúšikov pod pódiom.

Svoju skúsenosť s vystúpením arménsko-americkej rockovej kapely System of a Down na festivale Riotfest v Chicagu opísal na stránke Wrestlezone.com fanúšik Steve Schneider. Ten zažil 15. septembra život ohrozujúcu skúsenosť. "Počas System of a Down som spadol a následne niekto na mňa. Nevedel som dýchať. Potom, keď vstal, spadol niekto ďalší. Bolo to nekonečné. V istom momente som mal niekoho na chrbte a niekto iný mi buď sedel, alebo stál na hlave tlačiac moju tvár do bahna," vyrozprával nepríjemný zážitok wrestler.

Ďalej vyjadril svoju vďaku ochranke a zdravotnej službe zdôrazňujúc, že nebyť niekoľkonásobného prerušenia koncertu, pravdepodobne by neprežil: "Nemohol som dýchať po celý čas. Ak som sa aj nadýchol, inhaloval som zakalenú vodu. Bolo to najstrašidelnejšie v celom mojom živote, lebo som nevedel, ako dlho budem takto uväznený. System of a Down asi museli prestať hrať, aby ma záchranári mohli dostať von. Vtedy som bol už mimo vedomia, takže si veľa nepamätám. Od straty vedomia pre nedostatok kyslíku sú moje oči ešte stále krvavé."

Situáciu podrobne dokumentovali ostatní návštevníci, pričom potvrdzujú, že formácia ďalej pokračovala polovičkou nasledujúcej piesne, na čo vystúpenie opäť museli pozastaviť. Jedna z najdlhších prestávok trvala vyše 15 minút.


Text: Hudba.sk (zdroj: NME.com)
Foto: Facebook.com/systemofadown

Súvisiaci interpreti: System of a Down