Už len dva dni zostávajú do veľkého koncertu kapely Slobodná Európa na "domovskej" scéne v Majestic Music Clube (MMC). Okrem špeciálneho hosťa, ktorým je ikona slovenskej hudobnej scény Marián Varga, sa predstavia aj ďalší známi hudobníci.

Hudobník a skladateľ známy z kapiel Prúdy či Collegium Musicum odohrá svoj samostatný set v trvaní 40 minút. Ešte pred ním celý koncert otvorí formácia Ramones Bratislava. Na záver, od 22:00, už bude pódium patriť samotnej Slobodnej Európe a jej ďalším hosťom, ktorými tentokrát budú jej bývalí členovia Braňo Alex (basgitara) a Tomáš "Tuleň" Vojtek (bicie), ale aj karikaturista a hudobník Martin Šútovec alias Shooty (Tu v dome), ktorý s kapelou odohrá pár skladieb na banjo. 

Predpredaj vstupeniek beží výhradne v sieti Predpredaj.sk a to až do samotného dňa konania koncertu - 18. septembra do 18:30, teda do momentu, kedy sa otvorí brána MMC. V predpredaji sú k dispozícii tri druhy vstupeniek: státie, sedenie a VIP. Na mieste budú k zakúpeniu už len vstupenky na voľné státie (dolnú plochu), sedenie a VIP sa už na mieste nebude dať zakúpiť. Na koncerte bude od otvorenia klubu aj predaj merchandisingu Slobodnej Európy - CD, tričká, mikiny, odznaky, plagáty, atď. Všetko to nájdete vo vestibule pred Hopkirk barom hore schodmi oproti vchodu do MMC.

Program koncertu:

20:00-20:40 - Ramones Bratislava 
21:00-21:40 - Marián Varga 
22:00-23:15 - Slobodná Európa + hostia: Braňo Alex, Tuleň a Shooty 

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Slobodná Európa je na scéne už 26 rokov a vydala doteraz štyri štúdiové albumy: Pakáreň (1991), Unavení a zničení (1994), Trojka (2003) a Štvorka (2014), z ktorých vzišlo viacero dnes už kultových pesničiek ako PodvodAnalýza dokázala hovno,Relatívny pokojDry '69Stará sladovňaUnavený a zničenýSom tenČo sa stalo s naším životom?Golden BeachPesRáno (1.2.91)Nikdy to tak nebude  a mnoho ďalších.

Väčšina z nich a mnoho ďalších zaznie aj na bratislavskom koncerte, ktorý má pre kapelu vždy osobité čaro a atmosféru. "Vždy sa teším, keď hráme v Bratislave, narodil som sa tu a mám naše mesto rád. Prídu vždy starí známi a ľudia, ktorých som dlho nevidel. Je to pre mňa špeciálne hrať doma," vysvetľuje basgitarista Žumo.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Roman Fecko. Viac podrobností nájdete oficiálnych stránkach skupiny www.slobodnaeuropa.sk a www.facebook.com/slobodnaeuropa.

Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Marián Varga, Slobodná Európa