Na začiatku tejto dekády sa zapísala ako jedna z najväčších nových hviezd britskej hudobnej scény. Po hitoch ako Read All About It, Heaven či Next to Me potvrdila svoj talent oceňovaným debutom Our Version of Events (2012), vďaka ktorému získala v nasledujúcom roku najviac nominácií na BRIT Awards a tri z nich premenila na víťazstvo.

V posledných rokoch však o Emeli Sandé veľa počuť nebolo, keďže s prípravou nasledovníka albumu, ktorý jej okrem množstva ocenení priniesol aj možnosť spievať na otváracom aj záverečnom ceremoniáli londýnskej olympiády, sa nechcela unáhliť. Ako nedávno priznala, cítila príliš veľký tlak. 

"Dlho som si nevedela predstaviť, ako sa k tomu vrátim. Chcela som spievať, ale chcela som to robiť inak. Ak som sa mala vrátiť, musela som vedieť, že budem umelkyňou a nie produktom. Bola zhoda náhod, že to bolo také úspešné (spomínaný prvý album, pozn. red.). Ako sa odhalíte svetu, keď ste hanblivý človek? Snažíte sa ochrániť, ale zároveň dávate zo seba dostatok, aby vaša hudba prerazila? Je to zvláštny akt balansovania," vyjadrila sa 29-ročná škótska umelkyňa v rozhovore pre magazín Culture britského nedeľníka The Sunday Times.

O tom, že na novinke sa nebojí spievať o svojich najhlbších emóciách, svedčí čerstvo zverejnený prvý singel s názvom Hurts, ktorý dnes vyšiel prostredníctvom streamingových služieb a digitálneho obchodu iTunes. Zároveň zverejnila aj podrobnosti o albume, ktorý sa bude volať Long Live the Angels a vyjde 11. novembra. V základnej verzii ponúkne 15 skladieb, na deluxe edícii ich bude o tri viac.

Vypočujte si nový singel na Deezeri:



Aktualizácia (17.9., 8:00): Pozrite si ako Emeli Sandé skladbu Hurts predstavila naživo v BBC Radio 1 Live Lounge.


Tracklist albumu Emeli Sandé - Long Live the Angels: 

1. Selah 
2. Breathing Underwater 
3. Happen 
4. Hurts 
5. Give Me Something 
6. Right Now 
7. Shakes 
8. Garden (feat. Jay Electronica & Áine Zion) 
9. I'd Rather Not 
10. Lonely 
11. Sweet Architect 
12. Tenderly (feat. Joel Sande & The Serenje Choir) 
13. Every Single Little Piece 
14. Highs & Lows 
15. Babe 

bonusové skladby deluxe edície: 
16. Kung Fu 
17. This Much Is True 
18. Little Bit Longer 



Text: Hudba.sk, pm (zdroj: SITA - Emelisande.com, archív)
Foto: Facebook.com/emelisande

Súvisiaci interpreti: Emeli Sandé