Britská rocková kapela Radiohead zverejnila videoklip k piesni Present Tense. O réžiu novinky, v ktorej prezentujú skladbu naživo gitarista a spevák Thom Yorke a gitarista Jonny Greenwood, sa postaral Paul Thomas Anderson. Klip nakrútili 3. augusta v Kalifornii, odpremiérovali ho včera v rámci udeľovania Mercury Prize.

Present Tense sa nachádza na albume A Moon Shaped Pool, ktorý skupina vydala tento rok v máji. Z nahrávky pochádzajú aj single Burn the Witch a Daydreaming. Na produkcii štúdiovky spolupracoval s kapelou Nigel Godrich. Skupina sa s albumom dostala na vrchol UK Chartu a zaslúžila si zaň aj svoju celkovo piatu nomináciu na Mercury Prize. Jej víťazom sa však včera večer stal Skepta.


Kapela Radiohead vznikla v roku 1985 v Abingdone a jej zloženie je dodnes nezmenené. Okrem spomínaných členov ju tvoria aj Colin Greenwood (basgitara), Ed O'Brien (gitara, vokály) a Philip Selway (bicie, perkusie). Preslávili sa piesňou Creep z debutového albumu Pablo Honey (1993), po ktorom nasledovali nahrávky The Bends (1995), OK Computer (1997), Kid A (2000), Amnesiac (2001), Hail To The Thief (2003), In Rainbows (2007), The King Of Limbs (2011) a spomínaná A Moon Shaped Pool.  

V roku 2005 ich magazín Rolling Stone zaradil na 73. miesto v rebríčku najlepších interpretov všetkých čias. Greenwood a O'Brien zas nechýbali v zozname najlepších gitaristov a Yorke v rebríčku najlepších spevákov. V roku 2009 čitatelia tohto časopisu vyhlásili Radiohead za druhého najlepšieho interpreta nultých rokov 21. storočia. Kapela má na konte tri ocenenia Grammy.

Zdroj: SITA
Foto: archív

Súvisiaci interpreti: Radiohead