Výpravný destský program Cesta na Severný pól, v ktorom sa predstaví obľúbený zabávač strýko Baltazár, odštartuje koncom tohto roka svoje oficiálne turné. Tesne pred Vianocami tak budú môcť deti prežiť so strýkom a jeho kamarátmi dobrodružnú a zábavnú cestu.

"Vždy ma bavila detská tvorba, tak to prišlo úplne prirodzene. Prvé CD vzniklo v roku 2005 a postupne sme vytvárali rôzne programy. Najúspešnejší bol zatiaľ program Stavte sa, že príde kúzelník, s ktorým sme chodili po celom Slovensku," povedal strýko Baltazár a dodáva, že sa venuje už druhej generácii detí: "Teraz sa mi už stáva, že ma zastaví mamička s dieťaťom so slovami: 'Ja som na vašom programe vyrastala.'"

Strýka Baltazára nájdu deti aj na sociálnych sieťach. "Strýko, vy nemáte na Youtube žiaden kanál, žiadnu pesničku," povedal po vystúpení divák, a to bol impulz na tvorbu a šírenie videoklipov. Jeden pridal strýko aj v tomto období, volá sa Počítame spolu. Je to skladba pre deti z materských škôl, ktorá ich ľahkou formou učí základné číslovky.


Jeseň bude pre strýka Baltazára znamenať veľa práce, už koncom septembra vychádza pre deti nové CD s rozprávkovými príbehmi prepojenými s pesničkami a následne vyrazí na turné.

Predstavenie Cesta na Severný pól je príbeh eskimáckeho dievčaťa, ktorému na Severnom póle miznú rôzne predmety. "Deti aj rodičov čakajú rôzne zaujímavé postavy - Yeti, ktorý bude rapovať, snehuliak či sob," prezradil strýko Baltazár.


Turné Strýko Baltazár - Cesta na Severný pól:

24. 11. - Nové Zámky, Dom kultúry
1. 12. - Prešov, Kino Scala
3. 12. - Trenčín, Kino Hviezda
5. 12. - Liptovský Hrádok, Dom kultúry
6. 12. - Michalovce, MsKS
7. 12. - Košice, Aula SOŠ automobilová
8. 12. - Košice, Aula SOŠ automobilová - vypredané
9. 12. - Košice, Aula SOŠ automobilová - vypredané
12. 12. - Banská Bystrica, Aula SZU
3. 2. 2019 - Senec, MsKS Senec Kinosála

Vstupenky:  

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla PR manažérka Andrea Čurná.