Moderný jazz ovplyvnený hip-hopom či neo soulom vzniká aj na Slovensku. Jedným z dôkazom je kapela Velvet Case, ktorá je zaujímavým spojením mladých talentov slovenskej jazzovej a popovej scény.

Začiatky Velvet Case siahajú do roku 2016, kedy spolu začali hrávať speváčka Júlia Kozáková a klavirista Peter Kunzo. Dnes po ich boku môžete na pódiu vidieť aj výnimočný talent slovenskej hudobnej scény, basgistaristku a skladateľku Lauru Jaškovú, a vyhľadávaného bubeníka Davida Juraja Rašiho. Ich repertoár tvorí prevažne jazzový žáner v modernom prevedení a vlastná tvorba.

Za sebou majú viacero koncertov, napríklad minulý týždeň sa predstavili okrem bratislavského Bukowski baru aj v Divadle na provázku v Brne. Pred dvoma týždňami zase zverejnili svoju debutovú nahrávku Moonlight, ktorú predstavili spolu s videoklipom. Zohraté kvarteto v piesni doplnili saxofonistka Lenka Molčányiová a trubkár Michal Cálik.

Autorkou hudby a textu je Júlia Kozáková, o aranžmán skladby sa postaral Peter Kunzo, mix mal na starosti David Juraj Raši a mastering Ľuboš Brtáň (LB studio). Videoklip nakrútil Maťo Ondruš priamo počas nahrávania skladby v brnianskom štúdiu Amaro Records.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk za skupinu Velvet Case poskytla Júlia Kozáková. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. Novinky kapely môžete sledovať na www.facebook.com/VelvetCaseSK.