Pred viac ako štyridsiatimi rokmi žil Dežo Ursiny pokojný život na Urbánkovej ulici v Bratislave, keď sa jemu a manželke Soni narodil syn Jakub (1977). V tom období sa hudbe takmer vôbec nevenoval a užíval si rodinný život. A ako sa hovorí - za všetkým hľadaj ženu, práve Soňa jedného dňa priviedla domov producenta Pala Daněka, ktorý motivoval Deža k nahrávaniu nového albumu Modrý vrch.

Modrý vrch bol v poradí už tretím výsledkom spolupráce Deža Ursinyho s Ivanom Štrpkom, ktorý album otextoval. Hudobne sa na ňom podieľalo viacero špičkových muzikantov ako Marián Varga, Jaro Filip, Martin Karvaš, Ľubomír Tomaškovič, Ctibor Hlinenský a Ondřej Konrád.

Dežov syn Kubo Ursiny sa, taktiež v spolupráci so skvelými hudobníkmi, chystá kultový album predviesť publiku ako spomienku pri príležitosti nedožitých Dežových 75. narodenín v bratislavskom Majestic Music Clube. Koncert sa uskutoční 9. októbra, vstupenky sú v predaji v sieti Predpredaj.skKoncert odohrajú Kubo Ursiny, Marián Slávka, Valér Miko, Lenka Molčányiová, Tomáš Michalčák, Vlado Nosáľ, Filip Hittrich, Juraj Námešný a Hana Husenicová.

Pôvodný obal Modrého vrchu navrhol Jozef Pernecký, podľa obrázkov neznámeho autora, ktoré si Dežo priniesol z Bulharska. Vizuálu spomienkového koncertu sa s veľkou úctou a pokorou chytil výtvarník Filip Horník a dal pôvodnému motívu novú surrealistickú podobu.

Zdroj: Predpredaj.sk (Hudba.sk edit)

Súvisiaci interpreti: Dežo Ursiny