Americkú grungeovú kapelu Nirvana nominovali do Rock'n'rollovej siene slávy. Už nefungujúca formácia okolo zosnulého speváka Kurta Cobaina je na zisk prestížneho ocenenia nominovaná po prvý raz, keďže od vydania debutovej nahrávky na budúci rok uplynie 25 rokov, čím je splnené jedno z hlavných nominačných kritérií.

Medzi nováčikmi na zozname sú napríklad aj Linda Ronstadt, Hall & Oates, The Replacement, Yes, Link Wray či The Zombies. Viac ako 600 umelcov, historikov a ľudí z hudobného priemyslu bude môcť hlasovať tiež za interpretov akými sú LL Cool J, Cat Stevens, Deep Purple alebo Chic, ktorých už nominovali osemkrát. Slávnosť sa bude konať na budúci rok v apríli v New Yorku.

Zoznam nominovaných do Rock'n'rollovej siene slávy:

1. The Paul Butterfield Blues Band
2. Chic
3. Deep Purple
4. Peter Gabriel
5. Hall & Oates
6. Kiss
7. LL Cool J
8. The Meters
9. Nirvana
10. NWA
11. The Replacements
12. Linda Ronstadt
13. Cat Stevens
14. Link Wray
15. Yes
16. The Zombies

Kultová skupina Nirvana vznikla v roku 1987. Prvý album s názvom Bleach vydala v júni 1989. V roku 1991 vyšla štúdiovka Nevermind, ktorá zosadila z prvej priečky rebríčka Billboard 200 album Michaela Jacksona - Dangerous (1991). Zo slávnej druhej nahrávky pochádzajú hity ako Smells Like Teen SpiritCome As You AreLithiumPolly či In Bloom. Nirvana má na konte tiež nahrávky ako In Utero (1993) či MTV Unplugged in New York (1994).

Prečítajte si: Tieto fotky musíte vidieť: Dom, v ktorom vyrastal Kurt Cobain, je na predaj

Zdroj: SITA (Nme.com, Digitalspy.co.uk, archív)
Foto: Nirvana.com

Súvisiaci interpreti: Nirvana