Nemecká thrashmetalová legenda je na scéne už takmer 40 rokov a novým albumom Born to Perish dokazuje, že ešte nikam neodchádza. Práve naopak, kapela posilnila zostavu a vyráža na turné, ktoré bude mať zástavku aj v bratislavskom klube Randal.

Kapelu Destruction založili v roku 1982 gitarista Mike Sifringer a basgitarista a spevák Schmier, ktorí sú doteraz jej základnými kameňmi. Po celý ten čas hrajú nekompromisný thrash metal a inšpirovali celú plejádu ďalších kapiel. Na svojom konte majú 14 albumov, pričom nahrávky ako Infernal Overkill (1985) alebo Release from Agony (1988) ovplyvnili vývoj celého žánru.

Ich aktuálna štúdiovka má názov Born to Perish a kapela na nej nezostáva nič dlžná svojej povesti. Zbesilé tempo, zúrivé gitary a zverský rev od začiatku do konca. Novou posilou je bubeník Randy Black a druhý gitarista Damir Eskic, ktorých spolu so Sifringerom a Schmierom uvidia priaznivci 4. decembra v bratislavskom klube Randal.


Na tomto koncerte im bude spoločnosť robiť domáca thrashová jednotka, zbojníci Catastrofy. Chalani sú na scéne od roku 2005, majú na konte dve, odbornou kritikou aj širokou verejnosťou vychvaľované dlhohrajúce platne (recenzia), vystúpenia v kluboch po celej krajine a na festivaloch ako Brutal Assault, Gothoom alebo Pohoda.

Nedávno sa predstavili v Londýne spolu s kamarátmi ČAD, s ktorými ich spája aj hosťovačka na singli Zbojnícke móresy. Posledným zúčastneným, ktorý tento thrashový sviatok naštartuje, bude kapela Final Breath, ktorá rovnako ako Destruction pricestuje z Nemecka. 

Vstupenky:  


Text: Tomáš Danišovič / Predpredaj.sk
Foto: archív kapely Destruction

Súvisiaci interpreti: Destruction