Začiatok jesene odštartovala dvojica Paci Pac vo veľkom štýle. Dôkazom je úspešný štart jesenného turné, nový singel, ale aj mimoriadny záujem o skladby a videá veselého speváckeho dua. Počet zhliadnutí videoklipu k ich najúspešnejšej skladbe Slon sa už blíži k neuveriteľnému číslu 90 miliónov.

Herečka Adriana "Paci" Pešinová a bývalý člen skupiny Inekafe a spoluzakladateľ kapely Plus Mínus Mário "Pac" Praženec dosahujú úspechy so svojimi skladbami a videami pre deti pravidelne. Najväčší úspech má videoklip Slon, ktorý pochádza z DVD Paci Pac 2. S takmer 90 miliónmi prehratí je aktuálne už historicky druhým najsledovanejším slovenským videoklipom na Youtube a má našliapnuté dostať sa až na vrchol.


Ďalšia chytľavá novinka

Dvojica Paci Pac aktuálne predstavila ďalšiu novinku Mliečko. Jej dej sa odohráva v krásnej gazdovskej dedinke Abeland pri Lozorne. Azda aj preto si hlavnú úlohu v klipe strihol ten najpovolanejší. Viac už prezrádza Adriana aka Paci: "Mário je veľký fanúšik relácie Farma. Bol nadšený, keď hospodár Bagár prijal účinkovanie v klipe a ihneď sa veľmi skamarátili. Okrem neho si tu zahral aj Dominik Hopjak, známy športovec, tréner, triatlonista, bežec a spoluzakladateľ slovenského crossfitu. V klipe účinkujú aj deti z DanceKids a futbal si v ňom zahrali mladí futbalisti z Lábu a Marianky."

O hudbu a text sa postaral Mário Praženec, o scenár Adriana Pešinová a klip točil dvorný režisér obľúbeného dua, Miro Roháček. O krásny nový vizuál, ako i návrh kulís, sa zas pričinil grafik Stano Jas Malák. Videoklip vznikol v spolupráci so značkou Rajo a ich produktom Brejky, ktorý je partnerom aktuálneho turné Paci Pac.


Turné odštartovalo 6. októbra a celkovo má 14 zastávok naprieč celým Slovenskom. "Pred prvým koncertom v Dolnom Kubíne, kde sme hrali vôbec po prvýkrát, sme mali i trému. Nakoniec všetko dobre dopadlo a prišli si nás pozrieť stovky ľudí. Nechýbali pesničky Levík Leo či novinka Mliečko. Ľudia na ne reagovali fantasticky, deti tancovali pod pódiom a rad na fotku s nami po koncerte nemal konca," prezrádza pozadie prvého vystúpenia v rámci turné Mário Praženec. Adriana Pešinová ho doplnila slovami: "Taktiež sme vyskúšali nové kostýmy. Deťom sa páčil hlavne Pán Trampolíni, ktorý poskakoval hore dole po pódiu a veselú atmosféru o to viac umocnil."

Rovnako úspešný bol aj druhý koncert, ktorý sa v Spišskej Novej Vsi uskutočnil v nedeľu 13. októbra. "Opäť sme si užili vystúpenie s vypredanou sálou a parádnou atmosférou, ale najmä radosť detí i dospelákov," zhodnotil zatiaľ posledné vystúpenie Praženec. Najbližšie sa Paci Pac predstavia v Považskej Bystrici 23. októbra a v Trnave 24. októbra. Turné ďalej pokračuje v Snine, Vranove nad Topľou, Bratislave, Michalovciach, Sobranciach, Trebišove, či Humennom a zakončené bude 28. novembra v Banskej Bystrici.

Termíny turné Paci Pac a kamaráti:

25. 10. - Žiar nad Hronom, MsKC - 17.00h
26. 10. - Žilina, Dom odborov - 17.00h
27. 10. - Snina, MsKS - 10.00h
27. 10. - Vranov nad Topľou, Mestský dom kultúry - 16.00h
15. 11. - Bratislava, DK Dúbravka - 17.00h
16. 11. - Michalovce, MsKS - 10.00h
16. 11. - Sobrance, Centrum voľného času - 16.00h
17. 11. - Trebišov, MsKS - 10.00h
17. 11. - Humenné, MsKS - 16.00h
28. 11. - Banská Bystrica, Aula SZU - 17.00h

Vstupenky:  

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Janka Marczellová. Text správy sme upravili.