Po viac ako 15 rokoch od vydania svojho najúspešnejšieho albumu Dead Letters (2003) vyrazila fínska skupina The Rasmus na turné s názvom Play Dead Letters. Fanúšikovia si tak môžu naživo pripomenúť hity In The Shadows či First Day of My Life, ktoré kapele priniesli celosvetový úspech, ale aj ďalšie skladby z tohto albumu.

Kapela The Rasmus hrá na turné všetky piesne zo svojej prelomovej piatej štúdiovky, vrátane takých, ktoré doteraz nikdy naživo nehrala. Veľkú koncertnú oslavu, ktorá už úspešne prebehla v mestách Nemecka, Luxemburska, Talianska, Veľkej Británie, Holandska a Švajčiarska, ešte čakajú zastávky v Maďarsku, Poľsku, Českej republike, Rakúsku, Ukrajine, Bielorusku a Rusku.


Česká predkapela a belgický remix

Zaujímavosťou je, že na celom turné, ktoré odštartovalo 30. septembra v Hamburgu, sprevádza slávnych Fínov na Slovensku nie veľmi známa česká skupina Eddie Stoilow. Najbližšie k nám ich spolu fanúšikovia môžu vidieť už v piatok 18. októbra v Budapešti, o deň neskôr vo Viedni a 24. októbra v Prahe. 


Na oslavu výročia albumu Dead Letters vychádza tiež jeho nová deluxe verzia s bonusmi a novým remixom ich najväčšieho hitu In The Shadows, o ktorý sa postaral belgický dídžej a producent Felix De Laet, známy pod pseudonymom Lost Frequencies. Ten svoj remake prvýkrát s veľkým úspechom otestoval na hlavnom pódiu festivalu Tomorrowland, kde bol podľa jeho slov absolútnym vrcholom jeho vystúpenia. Remix zaradil aj na svoj nový album Alive and Feeling Fine, ktorý vyšiel 4. októbra.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér Rado Mešša. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Venla Shalin

Súvisiaci interpreti: The Rasmus