Česká popová princezná Nykki, ktorá má veľmi dobre rozbehnutú kariéru aj v zahraničí, nechala na svoj nový singel čakať pomerne dlho. Kým prvé dva single No Cry a Lost My Mind vydala v krátkom slede ešte minulý rok, ich nasledovník prichádza po dlhšej odmlke. Novinka s názvom Home To You však jednoznačne potvrdzuje jej talent a medzinárodný potenciál.

Nahrávanie singla prebehlo v máji tohto roka, teda v čase, kedy bola väčšina európskych krajín a aj časť zvyšku sveta v "lockdowne". Napriek tomu ide o cezhraničnú spoluprácu, Nykki totiž s tvorbou pesničky pomohol britský hudobník, producent, skladateľ Pete Hammerton, ktorý má na konte spolupráce s hviezdami ako One Direction, Little Mix, James Arthur, Paloma Faith či popovou legendou Kylie Minogue. Spolupráca prebiehala formou série štúdiových online sessions medzi Prahou a Veľkou Britániou, kde Nykki a Hammerton trávili obdobie počas uzavretých hraníc a pracovali na diaľku.

Ako speváčka prezrádza, pesnička je o tom, aké to je zamilovať sa v nepokojných časoch. "Home To You je pieseň o tom, že na toho svojho človeka myslím, nech som kdekoľvek. O tom, že sa naňho vždy teším domov," približuje Nykki tému skladby a dodáva, že v novinke sa fanúšikom otvorila viac než kedykoľvek predtým.

"
Čerpajúc z vlastnej osobnej skúsenosti som chcela vyrozprávať príbeh veľkej lásky, pri ktorej si napriek diaľke, všetkým pochybnostiam a vkrádajúcim sa neistotám napokon vďaka ľuďom naokolo uvedomíte, že to, čo už máte, je v skutočnosti viac než dosť. Vydať práve teraz takýto povznášajúci song mi prišlo ako ten najlepší krok vzhľadom na výzvy, ktoré nám prináša aktuálna situácia a ktorým musíme všetci čeliť," dodáva Nykki.


Skladba mala exkluzívnu rádiovú premiéru ešte v polovici augusta, až v týchto dňoch však mladá speváčka predstavuje jej vizuálnu podobu. V produkcii štúdia Unreal Visual vznikol farebný videoklip plný pozitívnej energie a radosti zo života. Fanúšikovia v ňom môžu nahliadnuť do každodenného života oboch postáv.

"
Pri písaní scenára sme chceli posunúť hranice klasických rozprávacích postupov popovej hudobnej tvorby. Zamysleli sme sa teda nad textom piesne, ktorý opisuje vzdialenosť a zároveň puto vo vzťahu mladého páru. Túto dramaturgickú rovinu sme sa rozhodli vyrozprávať obrazovo. Vidíme príbehy dvoch ľudí, ktorí sú na iných miestach, ale zároveň sú si v obraze blízko. Tento štýl rozprávania nám dovolil odprezentovať viac príbehov, keďže v mnohých pasážach videa bežia obe roviny súčasne," opisuje vznik videoklipu režisér Bart Klimsza. Hereckým kolegom speváčky je ukrajinský model Taras Rasevych a za kamerou stál Bekim Hoti.

Nykki, videoklip Home To You, 2020 Zdroj: Unreal Visual

Nykki, vlastným menom Nikola Mertová, debutovala v lete 2019 singlom No Cry, ktorého videoklip k singlu mal premiéru na webe amerického magazínu Billboard. Na Youtube má dnes viac než milión zhliadnutí. Druhý videosingel Lost My Mind vyšiel koncom roka 2019 a úspech svojho predchodcu na najväčšom videoportáli už dokonca stihol prekonať (1,4 mil.). O oboch singloch informovali okrem českých a slovenských aj svetové hudobné médiá. Okrem Billboardu zaujala tiež britský Wonderland Magazine a Rollacoaster Magazine a objavila sa tiež medzi objavmi významného amerického portálu o pop music Popdust. Viac sa o speváčke dozviete na jej oficiálnom webe www.nykkimusic.com. 


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: PR