Zišli sa pri natáčaní podcastu, výmena muzikantských skúseností viedla až k spoločnej piesni. Speváčka, skladateľka, textárka a vyštudovaná výtvarníčka Vladivojna La Chia a David Pomahač, hudobník, pesničkár a textár vydávajú singel a videoklip Někde tam. Producentom krehkej piesne je Martin Hůla, mastru sa chopil Gaex.


"S Vladivojnou som sa osobne nepoznal až do doby, kým sme natáčali rozhovor pre môj podcast Na kafe s Davidom Pomahačom. Tam mi došlo, ako blízko k sebe máme, ako veľa vecí vidíme podobne a myslím, že máme dosť podobný prístup k tvorbe. Spomenul som si, že máme s mojím synom Jáchymom uložený hudobný nápad, a prišlo mi, že by sa na spoluprácu s Vojnou hodil. Keď mi poslala späť nástrel spevu a textu, bolo jasné, že z toho bude krásna a jemná pesnička," hovorí k vzniku piesne Pomahač.

"Priznám sa, že urobiť s Davidom spoločnú pieseň pre mňa bolo ohromnou výzvou. Keď mi poslal prvé demo, práve som myslela na to, ako sa nielen počas vojny unášajú ľudia, a trhajú sa rodiny. Pocity z odlúčenia a hľadania boli najsilnejším spúšťačom na napísanie textu. Obaja máme malé deti a rodinu, nemusela som Davidovi nič vysvetľovať. Tieto emócie sú pre nás oboch veľmi citlivé," komentuje Vladivojna La Chia.


Vladivojna dlho nepracovala pod producentskou taktovkou, vystúpila tak zo svojej komfortnej zóny. "Je pre mňa nesmierne ťažké, odovzdať sa niekomu, nemať všetko pod kontrolou, ale som za to veľmi rada. Pre vizuál k pesničke som oslovila výtvarníčku Silviu Vavrinovú, pretože obdivujem jej prácu. Jej subtílne a krehké kresby a ilustrácie mi pripomínajú básne. Nakoniec sa zhostila aj videoklipu, ktorý sa krásne na pieseň napojil," dodáva La Chia.

Pieseň niekde tam zaradia obaja hudobníci do svojich koncertných setov, v pláne sú tiež spoločné vystúpenia.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Anna Mašátová.

Súvisiaci interpreti: Vladivojna La Chia