Mladá slovenská speváčka Veronika Strapková, vystupujúca pod menom VeronikaS, svojou novinkou Blindfolded ukazuje, že zimné skladby nemusia byť len o jedličkách, vločkách a iných symboloch vianočnej idylky. V tomto období roka totiž mnohí naplno prepadnú konzumu, ktorý ich zaslepuje a zabúdajú na to najdôležitejšie.

O hudbu v piesni Blindfolded sa postarali DownTownArtist a samotná VeronikaS, ktorá spolu s kamarátom napísala aj text. "Mala som potrebu vyjadriť, ako posledné obdobia života vnímam moje okolie a potrebu materiálneho vlastníctva. Ľudia stále niečo potrebujú, ja sama stále niečo nakupujem a nakoniec som otrokom vlastných vecí. Cez to niekedy ani nevnímam, čo je naozaj podstatné," vyjadrila sa speváčka, ktorá sa tento rok zviditeľnila ako finalistka súťaže Hlas Česko Slovenska a neskôr zaujala debutovým singlom What I Can Tell You.

Hoci čerstvú novinku tvorila ešte v lete počas pobytu v Londýne, hodí sa najmä na zimné obdobie. Pieseň s intímnou vianočnou atmosférou (aj vám melódia prvých slov okamžite pripomenula Tichú noc?) je postavená na klasickej kombinácii klavíra a spevu, ktorú vkusne dopĺňajú sláčiky v refréne a krátke trúbkové sólo. Veronika sa oproti prvému singlu ukazuje spevácky v inej polohe, ktorá jej veľmi svedčí - v dobrom zmysle slova pripomenula deväťdesiate roky, kedy mali úspech pomalé R&B/soulové balady speváčok ako Whitney Houston alebo Toni Braxton.

Viac turistov ako domácich

K výslednému dojmu v neposlednom rade prispieva videoklip z dielne Optical Pro Visual Production, ktorý podčiarkuje hlavnú myšlienku skladby. Speváčka ju v ňom spolu s kapelou predstavuje náhodným divákom na bratislavských Vianočných trhoch na Hlavnom námestí. Práve tam sa ľudia začali okolo nej sami zbiehať a mnohí ostali milo zaskočení, keď zistili, že sa stávajú súčasťou videoklipu. "Zaujímavé bolo, že počas spievania v uliciach sa zastavilo pri Veronike a následne zapojilo do klipu viac turistov ako Bratislavčanov, ktorí sa nebáli a radi sa stali súčasťou videa, aj keď nevedeli, do čoho idú," prezradil speváčkin manažér Marián Baláž zo Spirit Music.

Tým, ktorí mali dosť odvahy, speváčka v istom momente previazala cez oči kúsok látky. Cieľom bolo veľmi poukázať na myšlienku vnímania jeden druhého práve až vtedy, keď sa človek stáva nevidiacim a je nútený zapojiť iné zmysly a dať na svoje pocity. Autentické reakcie ľudí vo videu zahrejú pri srdci, presvedčte sa sami.


Kto je Veronika Strapková? Prečítajte si viac

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol manažér speváčky Marián Baláž. Článok bol upravený a doplnený redakciou.

Foto: Kristiana Vavreková / Youtube