Slovenská indie-rocková skupina Elections In The Deaftown Glue vydala po ôsmich rokoch existencie svoj debutový album Glue. Chalani z Považskej Bystrice a okolia hrali vo svojich spoločných začiatkoch len zo zábavy coververzie obľúbených hitov, až postupne začali tvoriť aj vlastné skladby podľa svojho hudobného gusta.

Pôvodná zostava Elections in the Deaftown - Lukáš Zdurienčík (gitara, spev), Lukáš Harvánek (gitara), Juraj Hariš (basa), Martin Husarik (klávesy) a Ľuboš Šamaj (bicie) - vydržala až dodnes. Po období hrania coververzií postupne prišli prvé nahrávky, neskôr debutové EP A Kind Of Storm, koncerty doma a aj v zahraničí, až napokon dozrel čas na kompletný album. 

"Glue je niečo ako lepidlo, ktoré drží pokope dvanásť piesní vznikajúcich dlhšie časové obdobie," hovorí za kapelu frontman Lukáš Zdurienčík. "Vydanie albumu sa trošku natiahlo, nakoľko sme sa rozhodli zvukovo 'vytuningovať' aj staršie skladby a ukázať ich v novom šate. S celkovým výsledkom aj zvukom sme naozaj spokojní." O mix sa postaral Erik "Losos" Horák, s ktorým si kapela spoluprácu veľmi pochvaľuje. "Presne vytušil, čo chceme, a pesničkám, podľa nášho názoru, spravil príjemný zvuk, no nechal im aj kus skúšobňovej špinavosti."

Losos sa už podpísal pod nahrávky vlastných skupín Noisecut a Zlokot, ale pracoval aj s ďalšími kapelami a interpretmi ako Kolowrat, Katarziu, Korben Dallas, Archívny chlapec či No Gravity. Aj teraz sa mu podarilo vytvoriť skutočne zaujímavý a hutný zvuk, v ktorom spojil dreampopovú atmosféru s výraznými gitarovými rifmi. "To, že som mixoval album Glue, som si sám vybojoval. Na základe ich demáčov som zatúžil pracovať na tejto kapele a chalanov som presvedčil," prezrádza Losos. "Ich hudba mi jednoducho sedí. Majú pekne vystavané songy, ja mám rád špinu a kvantá reverbov. Táto platňa mi umožnila tvorivý a neštandardný prístup." 

Zoznam skladieb na albume Glue:

1. Comfort Zone
2. Translucent Shadows
3. Ritual
4. Tonight
5. A Kind Of Storm
6. Where My Body Sleeps
7. Exosphere
8. Tired Of The Beach
9. Veinkillers
10. Sailors
11. Helium
12. Last Dance Of A Spacecowboy

Album je k dispozícii na CD nosiči aj ako digitálny download. Celý si ho môžete vypočuť a podporiť kúpou na Bandcampe.



Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Mário Gešvantner z agentúry Real Something. Viac sa dozviete na oficiálnej stránke www.electionsinthedeaftown.com a na Facebooku.

Foto: Filip Knoll

Súvisiaci interpreti: Elections In The Deaftown