Anglický hudobník John Mayall sa na konci zimy predstaví v Rakúsku a Českej republike. 83-ročný gitarista, klávesista a spevák vystúpi 28. februára vo viedenskom klube Porgy & Bess a 2. marca v pražskom Divadle Archa.

Koncerty budú súčasťou európskeho turné s názvom Livin' & Lovin' The Blues. Rodák z Macclesfieldu v rámci neho ponúkne nielen známe hity, ale aj skladby z jeho ostatnej štúdiovky Find A Way To Care (2015), pričom niektoré piesne má v pláne zahrať v nových verziách. Okrem Viedne a Prahy sa zastaví tiež napríklad vo Varšave, Poznani, Zürichu, Mníchove, Berlíne, Barcelone, Paríži či Bruseli.



John Mayall, ktorého mnohí považujú za kráľa britského blues, pôsobí na scéne od roku 1956. Držiteľ Radu britského impéria má na konte množstvo štúdiových i živých albumov a tiež niekoľko DVD. Hudobný veterán, hrajúci na gitaru, ústnu harmoniku, klávesy či bicie, je tiež známy ako hľadač talentov či učiteľ vynikajúcich hudobníkov, pretože z jeho skupiny John Mayall & The Bluesbreakers vzišli také hudobné mená ako Eric Clapton, Jack Bruce, Mick Taylor, Mick Fleetwood či Peter Green.

Zdroj: SITA (iDnes.cz, Johnmayall.com, archív)
Foto: Barry Brecheisen/Invision for Invision/AP

Súvisiaci interpreti: John Mayall