Peter Lipa už onedlho vydá nový album '68. Ešte skôr, než ho oficiálne uvedie do života, ho však v piatok, 24. februára, predstaví na koncerte v KC Dunaj. Slovenský spevák, ktorého preslávili hity ako Maturantky či Štyri kone vrané svoj najnovší album nechal dozrievať šesť rokov. "Niekedy to tak vychádza. Nezaškodí si veci trochu premyslieť, niet sa kam ponáhľať," myslí si Lipa.

Piesne, ktorú sú na tomto albume, sú staršieho dáta, ale až teraz sa dočkali realizácie. "Po prvý raz sa to robilo trochu inou metódou ako doteraz. Predovšetkým sme neboli celá kapela vo veľkom štúdiu," vysvetľuje Lipa. "Album pôsobí možno trochu elektronicky, ale myslím si, že milovníci akustickej hudby si tiež prídu na svoje," pokračuje spevák, ktorý pripravil darček aj pre fajnšmekrov vo forme vinylu.

Album sa nebude niesť len v znamení Lipovho spevu - na spoluprácu si pozval niekoľko známych mien. "Okrem môjho živého spievania je tam kopa hostí, ktorí nahrali krásne sóla. Napríklad Američan Hendrik Merkens na ústnej harmonike, Talian Ruggero Robin na gitare, Michal Žáček na flaute a saxofóne a Svetlana Rymarenko ako vokalistka," rozpráva a pokračuje menovaním autorov textov, ktorými sú Rudo Rusinak a Milan Lasica.

Peter Lipa - '68

Spolu s Petrom Lipom vystúpi v KC Dunaj aj slovenský pesničkár a muzikant Dano Heriban. Ten sa prvýkrát predstavil v roku 2007 na festivale Pohoda. Po prvom koncerte nasledovalo vydanie albumu Leporelo v spolupráci s Jakubom (bicie) a Filipom (basgitara) Hittrichovcami a striedanie koncertov a divadelných predstavení. Čoraz viac známy je ako mimoriadne aktívny herec, ktorého možno vidieť v podzemí divadla GUnaGU, ale aj v muzikáli na Novej scéne, v Martine aj v Bratislave.

Viac o novom albume Petra Lipu sa dočítate v exkluzívnom rozhovore pre Hudba.sk

Informácie pre Hudba.sk poskytla Zuzana Sotáková.

Foto: SITA/Michal Burza

Súvisiaci interpreti: Peter Lipa