V sobotu 22. februára sa v bratislavskom KC Dunaj uskutoční ďalší zo série koncertov pod hlavičkou Hudba mesta, v rámci ktorého sa predstavia mená ako Korben Dallas, Zrní či Kvety Nikotínu. O afterpárty sa postará DJ Marián Jaslovský.

Skupina Korben Dallas kraľuje tohtoročným cenám Radio_Head Awards. Formácia sa môže pochváliť piaitmi nomináciami, ktoré si vyslúžila najmä vďaka svoju druhému albumu s názvom Karnevalová vrana. Práve hity z neho zaznejú aj v bratislavskom KC Dunaj. "Už nás svrbia dlane. Po dvoch mesiacoch nehrania bude toto náš prvý koncert a už sa na neho veľmi tešíme," uviedol spevák Juraj Benetin.


Počas večera vystúpi aj kapela Zrní, ktorá získala českého Anděla ako Objav roku. "Na Slovensku sa nám hrá veľmi dobre, máme pocit, že slovenskí fanúšikovia nám rozumejú. Sme veľmi radi aj z toho, že hráme s Korben Dallas - veľmi nás oslovila ich tvorba, robia to neuveriteľne dobre," spresnil spevák kapely Jan Unger. Skupina má na svojom konte tri albumy a jej tvorba je charakteristická aj používaním beatboxu.


Februárovú Hudbu mesta napokon uzavrú Kvety Nikotínu z Komárna. Na scéne sú už od roku 1997 a ako jedna z prvých skupín na našej scéne spristúpnili svoje albumy na voľné stiahnutie. Aktuálne prirpavujú nový album a vystúpenie v KC Dunaj bude posledné pred jeho vydaním. "Na koncerte odohráme už aj nové, ešte nevydané piesne," uviedol líder formácie Ondrej Bagin.
 

Informácie pre Hudba.sk poskytla Zuzana Hrdličková z Kulturmarket.

Foto: Slnko Records

Súvisiaci interpreti: Korben Dallas, Kvety nikotínu, Zrní