Fanúšikovia a fanúšičky zosnulého amerického hudobníka Toma Pettyho si môžu vypočuť doteraz nezverejnenú pieseň For Real.

Novinka sa objaví na očakávanej kompilácii The Best of Everything, ktorá sa dostane na trh 1. marca a ponúkne 38 skladieb. Medzi nimi budú piesne z muzikantovej sólovej tvorby, ale tiež tie, ktoré nahral s kapelami The Heartbreakers a Mudcrutch.


Thomas Earl Petty sa narodil 20. októbra 1950. Preslávil sa ako spevák a gitarista spomínanej formácie Tom Petty and the Heartbreakers, ktorá sa pohybovala na scéne v období 1976 - 2017. Skupina vydala trinásť štúdioviek, pričom v americkom rebríčku Billboard 200 sa doteraz najviac darilo poslednej nahrávke Hypnotic Eye (2014), ktorá sa dostala na prvé miesto.

Medzi ich najznámejšie skladby patria napríklad Breakdown, American Girl, I Need To Know, Don't Do Me Like That, Refugee, The Waiting, Don't Come Around Here No More, Learning To Fly, Into The Great Wide Open či Mary Jane's Last Dance. Formáciu uviedli v roku 2002 do Rock'n'rollovej siene slávy, pričom Petty sa v roku 2016 stal aj členom Skladateľskej siene slávy. Na konte má aj tri sólové albumy Full Moon Fever (1989), Wildflowers (1994) a Highway Companion (2006). Bol tiež členom formácií The Traveling Wilburys a spomínanej Mudcrutch. Zomrel 2. októbra 2017 vo veku 66 rokov.

Zdroj: SITA (Consequenceofsound.net, archív)
Foto: Facebook.com/tompetty

Súvisiaci interpreti: Tom Petty