Členov bratislavskej kapely Trolejboys vždy spájala recesia. Teraz ich však práve tá rozdeľuje. DJ Rakva alias Škrupo (spev), Jožo Garáž (gitara a spev) a Ing. Pičúz (basgitara) majú ťažké srdce na ďalšieho člena kapely známeho ako Gorila prezývaný Fízel (bicie). Predmetom ich sporu je nový videoklip.

Minulý rok chlapci z Trolejboys pokrstili svoj druhý štúdiový album Music is my Littlehorse, ktorý vyšiel pod hlavičkou vydavateľstva ajlavmjuzik. Cez víkend odpremiérovali dlho pripravovaný videoklip k jednej z jeho skladieb s názvom Voodoo. "Na tomto videoklipe sa pracovalo vyše roka. Dúfame, že už o pár dní nebude aktuálny," odkazuje kapela, narážajúc na postavy z videoklipu a blížiace sa voľby.


V drzej a energickej skladbe sa nájde nejeden politik a vulgarizmus, preto sa bubeník Gorila prezývaný Fízel, ktorý mal na starosti grafické spracovanie videoklipu, domnieval, že kapela bude čeliť útokom práve kvôli tomuto. To by ale nemohol zneužiť dôveru svojich spoluhráčov. Niektoré zábery totiž chlapci nakrúcali hore bez, pričom Gorila prezývaný Fízel ich ubezpečoval, že v jednoduchej postprodukcii všetkým dorobí tielka.

Nakoniec však prekryl iba svoje intímne partie a ostatných nechal s obnaženými, neupravenými bradavkami. Video pustil von práve v tejto verzii. "Farebné tielka som chcel chalanom dorobiť vo fotošope, ale keďže som si zlomil prst, musel som postupovať podľa priorít. Preto k tejto kozmetickej úprave nedošlo," vyjadril sa bubeník a autor vizuálu. "Sú to výhovorky, berieme to ako podraz z jeho strany.” zhodujú sa ostatní členovia.

Jediný, kto sa k lynčovaniu spoluhráča nepridal, je klávesák Clif Riff prezývaný Vanilla, ktorý akoby tušil, že na bubeníka nie je spoľahnutie a rok pred nakrúcaním začal chodiť do fitka. V kapele je od zverejnenia klipu dusno, no majiteľ vydavateľstva ajlavmjuzik Miro Gajdoš dúfa, že Trolejboys túto krízu ustoja. "Pevne verím, že sa chalani udobria a nebude z toho koniec kapely. Sú to talentovaní hudobníci, ktorí majú práve vďaka humoru na scéne svoje jedinečné postavenie."

Album Music is my Littlehorse s najkontroverznejším obalom roka 2019 je dostupný na digitálnych hudobných platformách (Spotify, Deezer, Bandcamp, Tidal, iTunes, Google Play, Youtube music atď.), aj ako vinyl v kamenných obchodoch.



Redakciu Hudba.sk (dez)informoval Miro Gajdoš z ajlavmjuzik. Tlačovú správu sme upravili.