Festival komornej hudby Konvergencie pripravuje na nedeľu 21. februára v spolupráci s Klubom pod lampou online koncert s názvom Memento, venovaný Jánovi Kuciakovi a Martine Kušnírovej.

Dramaturgia koncertu bude zostavená z diel Johanna Sebastiana Bacha, Igora Stravinského, Paula Hindemitha, Astora Piazzollu, či rómskej ľudovej piesne. Súčasťou koncertu bude aj skladba slovenského skladateľa Martina Burlasa s názvom Black Swan, ktorá vznikla ako reakcia na túto nešťastnú udalosť a je venovaná Jánovi a Martine.

"Pred tromi rokmi zavraždili mladého novinára Jána a jeho snúbenicu Martinu. Na Slovensku radi skoro zabúdame, príliš skoro. My však nechceme zabudnúť, lebo na túto tragédiu zabudnúť nemožno. Mnohé kauzy, o ktorých Ján Kuciak písal, sa teraz vyšetrujú. Zmárnené životy to však nevráti. Hudbou chceme poďakovať, vyjadriť spolupatričnost s rodinami obidvoch mladých ľudí a dať najavo, že nezabudneme na deň, ktorý na Slovensku ostane už navždy mementom," hovorí violončelista a riaditeľ festivalu Konvergencie Jozef Lupták.

Organizátorom koncertu je Festival Konvergencie. Koncert sa koná v spolupráci s Klubom pod lampou. Koncert bude streamovaný naživo na facebookových stránkach Festival Konvergencie, Klub pod lampou, .týždeň, N-kultúra. Koncert bude možné podporiť aj kúpou online vstupenky priamo počas online streamu.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol tím Konvergencií.