Spevák a herec Vojtěk Dyk zverejnil nový videoklip k piesni You Don't Know Who I Am z albumu D.Y.K. Novinku, ktorá je plná lásky a účinkuje v nej aj jeho žena Tatiana, zverejnil hudobník symbolicky na Valentína.

Po hravej a tanečnej skladbe Phone Song prichádza Vojtěch Dyk s novým klipom, s krehkým príbehom vyznania lásky. Účinkuje v ňom spoločne so svojou ženou, herečkou Tatianou Dykovou (rod. Vilhelmová). Kreatívny tím doplnil druhý manželský pár - kameramanka Olga Špátová-Malířová a jej muž Jan Malíř. Známy kameraman sa ale v tomto prípade ujal réžie.

"Celý tento klip, ak sa tak dá nazvať, či to nie je skôr sústava obrazov, je hlavne o tom najjemnejšom, najintímnejšom cite, o láske. Preto v ňom hrá moja žena. Tá pieseň je o nej a pre ňu. A prehovárať som ju preto ani nemusel," hovorí spevák. "Myslím, že ani Oľgu s Honzom Malířovic som nemusel veľmi prehovárať, pretože oni vedia snímať city. To je jeden z ich darov. Takže to bola prvá voľba kameramansko-réžijná. Navyše, Honza je dušou muzikant, takže ctí frázu, ctí slovo, melódiu. Dnešný hudobný klipový svet je plný rýchlych strihov, obrazovej agresie, tak som chcel ísť skrátka proti tomu, a naopak v ústrety jemnohmotnosti a krehkosti. Ako inak než so svojou ženou, Malířovic rodinou a Honzom Kodetom," upresnil.


Nie som tanečník, ale tancujem veľmi rád

Popredný český tanečník a choreograf Jan Kodet sa ujal choreografie. Ako došlo k takému prepojeniu? "Keď som si vymyslel, že klip by mal byť viac či menej tanečný, tak som myslel hneď i na Honzu Kodeta, ktorého poznám už veľmi dlho a nikdy sa mi nepodarilo s ním pracovať. Asi preto, že nie som tanečník. A ako je vidieť v klipe, ani nikdy nebudem, ale musím vám povedať, že jednoducho tancujem veľmi rád, pretože to je tá najväčšia sloboda vlniť sa v rytme nejakej hudby. Takže dve lásky v sebe," priznáva spevák.

Napriek tomu, že sa rozhodol vypustiť video do sveta 14. februára, valentínsky sviatok nebol tým hlavným: "Úprimne, ja naozaj toho Valentína moc neuznávam, ak chcete niekomu vyznať lásku, tak je jedno, či je piatok trinásteho alebo sobota dvadsiatehošiesteho, ale možno, aby sa nám to pekne pamätalo, možno, že sme chceli zároveň ľuďom ukázať niečo svetlé v tom ľahko zamračenom a chladnom februári alebo jednoducho len tak," povedal Vojtěch Dyk.

Vzhľadom na to, že plánované turné sa kvôli opatreniam už dvakrát odkladalo, má spevák ešte jedno možno: "A možno som tiež chcel čo najskôr ľuďom, ktorí si kúpili lístky na tour s D.Y.K. a teraz možno ľutujú, pretože sa stále odkladá, poslať taký zamilovaný odkaz, že im naozaj dakujem a odkazujem im, že sa stále snažíme pracovať, aby turné mohlo byť čo najskôr. Teraz to snáď vyzerá na leto. A ja sa už nemôžem dočkať. Takže čo najskôr dovidenia," teší sa Vojtěch Dyk na svoje publikum.

Pokiaľ sa situácia bude priaznivo vyvíjať malo by sa D.Y.K. tour uskutočniť od 28. júla do 5. augusta 2021. Všetky doposiaľ zakúpené vstupenky ostávajú v platnosti aj na nové termíny.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Text správy sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Vojtěch Dyk