Mladá indie-rocková kapela No Brake zo Starej Ľubovne a Prešova pokrstila 2. marca svoje debutové CD s originálnym názvom Hands Indie Air. Krst prebehol v hudobnom pube Bururu, kde kapela pôvodne vznikla.

Na albume kapely No Brake sa nachádza desať piesní vrátane piatich songov z EP Big Bang! (2011), ktorého singel Talks hralo aj alternatívne Rádio_FM. Krstným otcom debutu sa stal blízky priateľ kapely Maroš „Maky“ Matoľák, ktorý je zároveň majiteľom a prevádzkovateľom štúdia STUDIOMAKY, kde kapela nový album nahrávala. Ako predkapela zahrala takisto indie-rocková formácia Unisex z Banskej Bystrice. Krstilo sa netradičnou sambucou, ktorá sa členom No Brake spája s popíjaním počas nahrávania v štúdiu. Najnovším singlom sa stala pieseň New Hope, ktorá sa stala aj najpočúvanejšou skladbou na portáli bandzone.cz.

 Kapela No Brake je indie-rocková kapela zo Starej Ľubovne a Prešova. Vznikla v marci 2010, keď sa k bratom Jurajovi „Eurovi“ Beňačkovi (spev, gitara) a Martinovi „Bráchovi“ Beňačkovi (basová gitara) zo Starej Ľubovne pridal bubeník Jozef „Jizzy“ Kaščák z Prešova. V tejto zostave odohrali niekoľko koncertov a o dva roky neskôr nahrali EP Big Bang!. Singel Talks zo spomínaného debutového EP hralo aj Rádio_FM a kapela si k nemu urobila jednoduchý klip. Ponuky na koncerty a rôzne súťaže sa začali množiť a hoci sa kapela nepovažuje za súťažnú, v lete 2011 využila možnosť zahrať si na dvojdňovej medzinárodnej súťaži kapiel v poľskom Chelmstoku, kde obsadila tretie miesto. V súčasnosti sa kapela trpezlivo pripravuje na opätovné skúšanie a koncertovanie.

No Brake - Don´t Wanna Dance (But I´d Like To Take Your Pants Off)

Redakciu Hudba.sk za kapelu informoval Jozef Kaščák.

Foto: archív kapely