Austrálska hviezda Kylie Minogue, jedna z najdlhšie pôsobiacich popových speváčok na hudobnej scéne, mieri na Slovensko. Na svojom premiérovom koncerte v Bratislave predstaví najväčšie hity, ale aj očakávaný nový album Kiss Me Once, ktorý oficiálne vychádza práve dnes.

Kylie Minogue, ktorej nový singel Into the Blue je aktuálne na 12. mieste UK Chartu, dnes ohlásila Kiss Me Once Tour. Skvelou správou pre slovenských fanúšikov je, že jednou zo zastávok na tomto turné je aj Slovensko - 19. októbra vystúpi na Zimnom štadióne O. Nepelu (Slovnaft aréna) v Bratislave. 

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Predstaví nový album aj hity z troch dekád

Speváčka, skladateľka, herečka, dizajnérka, módna ikona a filantropka Kylie Minogue, celým menom Kylie Ann Minogue, sa narodila 28. mája 1968 v austrálskom Melbourne. Na hudobnú scéne vstúpila v roku 1987 s remakom skladby The Locomotion, ktorý sa držal na 1. mieste austrálskej hitparády sedem týždňov. O rok neskôr vydala svoj debutový album s jednoduchým názvom Kylie, ktorého predaj presiahol dva milióny predaných kópií a bol sedemkrát platinový, čo sa predtým v Austrálii nepodarilo žiadnej ženskej interpretke.

Od vydania prvého albumu už prešli viac ako dve dekády a Kylie Minogue sa stále drží na hudobnom výslní. Je niekoľkonásobnou držiteľkou Brit Awards, Grammy Awards, cien ARIA, má na svojom konte viac ako 70 miliónov predaných albumov. Veľmi populárna je najmä vo Veľkej Británii, kde ju vyhlásili za najvplyvnejšiu celebritu a je tiež držiteľkou vyznamenania Order of the British Empire – Radu britského impéria za prínos k hudbe.

Kylie Minogue Zdroj: Kylie.com

Jej dvanásty štúdiový album s názvom Kiss Me Once vychádza dnes (17.3.). Ide o jej prvý štúdiový album od roku 2010, kedy vydala nahrávku Aphrodite, a zároveň jej prvým, ktorý vydáva a propaguje v spolupráci s vplyvnou americkou firmou Roc Nation Management. Výkonnými producentmi albumu boli samotná Kylie a Sia Furler - austrálska speváčka a skladateľka, ktorá zložila aj úvodnú skladbu albumu. Na albume sa ďalej spolupodieľali Pharrell Williams, ktorý napísal a produkoval skladbu I Was Gonna Cancel, Ariel Rechtshaid (Haim) na skladbe If Only, MNEK na skladbe Feels So Good a Greg Kurstin na bonusovom traku Sleeping With The Enemy.

S novým albumom Kylie stavila na americký manažment, keďže za veľkou mlákou bola vždy v tieni Madonny a iných ženských speváčok, turné však začína tam, kde je najpopulárnejšia - v Európe. Odštartuje ho 9. septembra vo Veľkej Británii a následné odohrá 30 koncertov v pätnástich európskych krajinách. Dva dni po Bratislave sa speváčka predstaví aj v Prahe, nevynechá ani Budapešť a Viedeň. Na koncertoch predstaví to najlepšie z jej už vyše dvoch dekád trvajúcej kariéry.


Text: Hudba.sk (zdroj: XL Promotion)
Foto: Kylie.com

Súvisiaci interpreti: Kylie Minogue