Francúzsky hudobník Jean-Michel Jarre sa 9. novembra po viac ako šiestich rokoch vráti do Bratislavy. Koncert v Slovnaft Aréne sa uskutoční v rámci svetového turné Electronica. Na sociálnej sieti Facebook o tom v stredu informovala spoločnosť Publique.

67-ročný priekopník elektronickej hudby pre fanúšiko pripravil spektakulárnu šou, ktorá ponúkne nahrávky z aktuálneho dvojalbumu Electronica. Prvú časť počinu s podtitulom The Time Machine vydal vlani v októbri a ponúkol na nej množstvo spoluprác s umelcami rôznych žánrov a generácií ako M83, Air, Vince Clarke (Erasure), Little Boots, Fuck Buttons, Moby, Pete Townshend, Laurie Anderson, Armin van Buuren, 3D z Massive Attack, John Carpenter či Lang Lang.

Druhú časť s Electronica 2: The Heart of Noise ponúkne ďalších zaujímavých hostí - Pet Shop Boys, Julia Holter, Primal Scream, Gary Numan, Hans Zimmer, Peaches, The Orb, Jeff Mills, Cyndi Lauper a ďalších. Nahrávka sa na trh dostane 6. mája. Ako prvú skladbu z tohto albumu zverejnil spoluprácu s kanadskou hudobnou provokatérkou Peaches - What You Want.


Jarre sa so svojou novou koncertnou šou plánuje najprv predstaviť na vybraných európskych letných festivaloch, na jeseň sa potom vydá na turné po veľkých halách. Okrem Bratislavy sa pritom predstaví v Prahe (8. novembra), Budapešti (10. novembra) či vo Viedni (17. novembra). Predpredaj vstupeniek na bratislavský koncert sa začne v piatok 18. marca.

Jean-Michel Jarre na hudobnej scéne sa pohybuje od roku 1972, keď debutoval albumom Deserted Palace. Preslávil sa však až o štyri roky neskôr treťou štúdiovkou Oxygene. Medzi jeho najúspešnejšie albumy patria aj nasledujúce platne Équinoxe (1978), Magnetic Fields (1981) či Rendez-Vous (1986). V roku 1997 sa po štvrtý raz zapísal do Guinnessovej knihy rekordov, keď na jeho koncert v Moskve prišlo 3,5 milióna ľudí. Na jeho počesť tiež pomenovali asteroid 4422 Jarre.

Oba spomínané nové albumy predstavil Jarre formou trailerov. Okrem toho zverejňuje na svojom Youtube kanáli ku každej skladbe párminútové video o jej vzniku.


Zdroj: SITA (Jeanmicheljarre.com, archív), Hudba.sk
Foto: Facebook.com/jeanmicheljarre

Súvisiaci interpreti: Jean Michel Jarre