OneRepublic fanúšikov potešili správou o vydaní nového albumu Human, ktorý sa na pult predajní a distribučných sietí dostane v máji tohto roka. Zároveň zverejnili i video ku skladbe Didn’t I, ktorá je štvrtým singlom z avizovaného albumu. Novinky z pripravovanej štúdiovky, ale aj najväčšie hity OneRepublic zaznejú z bratislavského Zimného štadióna Ondreja Nepelu v novembri tohto roka.

Pod hlavičkou Mosley/Interscope Records americká hudobná formácia OneRepublic, vydala svoj nový singel Didn’t I. Nová skladba bola spoluautorsky napísaná Ryanom Tedderom, Brentom Kutzlom, Zachom Skeltonom, Jamesom Abrahartom a Kygom. Pesničku producentsky zastrešili Ryan Tedder a Brent Kutzle, singel koprodukoval John Nathaniel.

Novinku šestica multiinštrumentalistov podporila videoklipom, ktorý sa odohráva v jednej nehnuteľnosti, kde kamera nasleduje spievajúceho Ryana Teddera a prechádza teplo osvetleným domom, pričom zachytáva každého člena kapely v rôznych miestnostiach. Práve hra so svetlom dodáva snímke patričnú dramatičnosť, ktorá umocňuje bolestný text skladby. Pieseň o stroskotanom manželstve nie je autobiografická a nepramení z vlastných zážitkov sympatického speváka. Teddera inšpiroval rozvod blízkeho priateľa a jeho skúsenosti preniesol do novinky, v ktorej kladie otázky, čo sa v neúspešnom vzťahu pokazilo. Videoklip režíroval Christian Lamb, ktorý má na svedomí aj predošlé audiovizálne počiny k piesňam Rescue Me a Wanted.


Nový album predstavia aj v Bratislave 

Spolu s novinkou Didn’t I americké hviezdy potešili fanúšikov aj avízom vydania nového, v poradí už piateho albumu. Štúdiovka s názvom Human, uzrie svetlo sveta 8. mája. Akým smerom sa bude pripravovaný nosič uberať, prezrádza čerstvá novinka Didn’t I, ale aj predošlé single Rescue Me, Somebody to Love a Wanted.

V minulosti na Grammy nominovaná kapela OneRepublic sa s novinkami z pripravovaného albumu predstaví v Bratislave 10. novembra na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Okrem najnovších hudobných počinov zaznejú aj najväčšie hity talentovanej šestice hudobníkov ako Apogolize, Wherever I Go, Love Runs Out, All The Right Moves, Secrets, či Counting Stars.


OneRepublic pozostáva z frontmana – speváka a skladateľa Ryana Teddera, gitaristu Zacha Filkinsa a Drewa Browna, basgitaristu a čelistu Brenta Kutzla a bubeníka Eddieho Fishera. Kapela vydala svoj debutový album Dreaming Out Loud v roku 2007. Album vydavateľstva The Mosley Music Group/Interscope zahŕňa multiplatinový hitsingel Apologize, ktorý celosvetovo otriasol rekordmi v počte digitálnych predajov a rádiových vysielaní a získal nomináciu na cenu Grammy.

Druhý album Waking up vyšiel v roku 2009 a priniesol hity All the Right Moves, Secrets a Good Life. Album Native, ocenený platinou, vyšiel v roku 2013, obsahuje hit Counting Stars s vyše 33 miliónmi predaných kusov spolu s ich celosvetovým turné. OneRepublic vydala svoj štvrtý album Oh My My v roku 2016. Minulú jar vydala kapela pieseň Start Again ft. Logic, ktorá sa objavila na soundtracku dramatického seriálu z dielne Netflix s názvom 13 Reasons Why a pieseň Connection, ktorá bola súčasťou kampane Jeep firmy FCA. Nové single Rescue Me, Somebody to Love, Wanted a Didn’t I budú súčasťou avizovaného albumu Human.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Janka Marczellová. Text správy sme upravili.

Súvisiaci interpreti: OneRepublic