Spevák a skladateľ Juraj Strásky alias JuSt zverejnil svoju novú pieseň Čo povedať mám?, ktorá reflektuje aktuálnu situáciu. Text poňal ako rozhovor dvoch ľudí, v ktorom padá veľa otázok ale len málo odpovedí.

"Dnešný svet je chaotický a ľudia sa v ňom prestávajú orientovať. Sociálne siete tomu pridávajú trpkú príchuť. Ľudia strácajú zábrany, útočia na seba často a vulgárne. Situácia nie je príliš optimistická a nevyzerá to tak, že sme ochotní zmeniť svoje správanie k sebe a takisto k svojej planéte. Preto aj ten vizuál videa s modrou planétou - kým je ešte modrá," opisuje JuSt novinku, ktorej však napriek všeobecnej "blbej nálade" nechýba optimistický nádych.


Juraj pieseň zložil a nahral vo svojom vlastnom hudobnom útočisku, Imagine Studiu v Žiline, kde zároveň produkuje nahrávky aj pre iných interpretov. Nahral a produkoval aj skladbu Vesmír od speváčky Andy Lou, ktorá sa v roku 2020 stala víťazkou súťaže Košický zlatý poklad. Momentálne spolupracuje aj na debutovom albume pre mladého hudobného rebela menom Tome. "Bude to netradičná zmes folku, rock'n'rollu, country a rapu," prezrádza Juraj Strásky.


Text: Hudba.sk (zdroj: Juraj Strásky)
Foto: archív hudobníka