České duo post-hudba vydalo v polovici februára tretiu dlhohrajúcu platňu My všichni tady a teď, na ktorej sa hudobník, skladateľ a textár Dominik Zezula s producentom Tomášom Havlenom venujú realite životov dnešných tridsiatnikov. To je počuť aj v skladbe 90's kids, ku ktorej kapela v spolupráci s dvorným režisérom Štěpánom Svobodom vypúšťa nový klip. Zároveň pozýva na slovenský krst albumu, ktorý bude 23. marca v bratislavskej Novej Cvernovke.

"V tom songu je silný dôraz na dynamiku, tichšie slohy a veľký popový refrén, plus nečakaný breakdown na konci. Dalo by sa povedať, že sa tam stále niečo deje. V klipe sme sa preto snažili nájsť nejaký kontrapunkt. Nechceli sme hrať žiadne role, jednoducho sme len felili s kamarátom, ktorý nás nakrúcal," opisujú novinku členovia dua post-hudba.

Výsledkom je sekvencia záberov, kde Tomáš Havlen vedie deti do škôlky, trávi čas so svojou ženou a trénuje na polmaratón, zatiaľ čo Dominik Zezula venčí psa a hrá GeoGuessr vo svojej pracovni, ktorá vyzerá ako typická 90's kids izbička. "Chceli sme zložiť mozaiku z dlhých, pomalých záberov a veľkú časť rozpočtu následne použiť na profesionálnu postprodukciu," dopĺňa Štěpán Svoboda.

Elektronické duo post-hudba je na českej alternatívnej scéne dnes už zavedeným pojmom - po nesmelých začiatkoch medzi rokmi 2011 a 2013, keď Zezula a Havlen vydali prvé tri EP, nadviazali po šesťročnej pauze albumom Není se na co těšit (2019) a "pandemickou" platňou Svět na konci roku nula (2021).

Tretí album My všichni tady a teď vyšiel 13. februára v spolupráci s vydavateľstvom Full Moon Forum, ktorý v roku 2023 podporuje v roku Ministerstvo kultúry SR a Bad Names.

Vypočujte si album na Bandcampe:

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Anna Mašátová.