Po vydaní kompilácie 38 top-ten singlov s názvom National Treasures - The Complete Singles na jeseň 2011 sa skupina Manic Street Preachers v týchto dňoch pustila do dobývania na európskych pódií. Prvé turné po desiatich rokoch sľubuje všetky veľké hity partie z Walesu a v ich rozpise nechýba ani zastávka vo Viedni.

V Arena Open Air vystúpi skupina v sobotu 28. apríla. V predaji sú posledné vstupenky, na Slovensku sa predávajú v sieťach Ticketstore.sk a Eventim.sk za 45,80 eur.

Manic Street Preachers vznikli v roku 1986, debutovali albumom Generation Terrorists (1992). Dodnes majú na konte 10 štúdiových nahrávok. Medzi ich najväčšie hity patria skladby ako Motorcycle Emptiness, A Design for Life, Everything Must Go, If You Tolerate This Your Children Will Be Next, You Stole the Sun from My Heart či Your Love Alone Is Not Enough.

Aktuálne turné International Treasures sa teší veľkým očakávaniam nielen zo strany fanúšikov ale aj médií. Britský Guardian vraví, že "každá pieseň Manic Street Preachers je ohromným potvrdením ich postavenia v britskom rocku". The Times zasa teší, že "skupina nikdy nestratila punkového ducha od čias koncertov v školskej telocvični až po najväčšie koncertné sály vo svete".

Korunu pozitívnym ohlasom na očakávané turné dal magazín NME: "Keď sledujete chorály 20 tisíc fanúšikov spievajúcich s rukami nad hlavami, kapela pôsobí ako na vrchole svojej kariéry. A takto je to už celé roky."

Atraktivitu koncertu pre slovenských fanúšikov umocňuje aj možnosť komfortnej dopravy z Bratislavy priamo na koncert a po podujatí naspäť. Predajná sieť Eventim ponúka vstupenky na dopravu v spolupráci s agentúrou Wayout Booking. Na vybrané koncerty sa dopravíte bez starostí, v spoločnosti fanúšikov kapely a navyše si môžete dopriať aj nejaké to pivko na koncerte.

Kompletnú ponuku koncertov a dopravy nájdete na oficiálnej webovej stránke www.wayoutbooking.com v sekcii Výjazdy/Koncerty alebo priamo na stránke predajnej siete Eventim.sk.

Manic Street Preachers – The Autumn Song

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz za agentúru Skalar Entertainment. Viac informácií o koncertoch vo Viedni a najväčších rakúskych festivaloch nájdete na www.skalarmusic.at.

Súvisiaci interpreti: Manic Street Preachers