Skupina Smola a hrušky letí v rámci svojho jarného Topfest Best of tour 2013 do veľkého finále. Turné, ktoré je veľkou oslavou jej 15 rokov na scéne, zavŕši v najbližších dňoch trojica koncertov na Slovensku - už zajtra kapelu uvidíte v bratislavskom Randali, v piatok v popradskom Rock Fabricu a v sobotu v žilinskom Smerr pube na festivale Famat.

Minulý víkend ukončili Smola a hrušky českú časť turné, na ktorej sa cítili ako doma. "Vynikajúca atmosféra, ktorá sprevádzala všetky naše české koncerty, nečakaná a veľmi pozitívna odozva od fanúšikov, či pozvanie na ďalšie koncerty a spolupráce, to je veľké zadosťučinenie za našu prácu a úprimne nás to teší. Okrem toho sme si všimli, že na poslednom koncerte boli skoro samé známe tváre z tých predchádzajúcich, čo znamená, že sme získali skutočných fans, ktorí neváhajú za nami cestovat cez celé Čechy," povedal frontman kapely Spoko.

Trojica posledných koncertov tvorí pomyselné čerešničky na torte. Počas týchto dní bude kapela natáčať aj svoj dokumentárny film, kde sa môže objaviť aj ktokoľvek z fanúšikov. "Budeme radi, ak nám naši fans zanechajú nejaký odkaz, prípadne prídu za nami, že majú pre nás nejakú zábavnú otázku či historku s nami, a môžeme rovno točiť. Kľudne sa zapojte, veď ste predsa našou súčasťou," vyzýva Spoko.
  
Smola a hrušky absolvovali väčšinu česko-slovenského turné Topfest Best of tour 2013 spolu s českým hosťom, kapelou UDG, ktorá zabodovala posledným albumom Akrobat v hudobnej ankete Žebřík 2012, kde získala cenu za album roka a tretie miesto v kategórii kapela roka. Partička zo Spišu taktiež v rámci projektu Podpora mladých kapiel dala priestor novej formácii Crea Cage, ktorá zbiera prvé skúsenosti a snaží sa presadiť na koncertných pódiách.

Posledné tri zastávky Topfest Best of tour 2013:

18. 4. - Braislava, Randal music club 
19. 4. - Poprad, Rock Fabric
20. 4. - Žilina, Smerr pub - Famat festival 

Redakciu Hudba.sk informoval Martin Hlavatý, manažér Smola a hrušky.

Foto: Katarína Orešanská

Súvisiaci interpreti: Smola a Hrušky