V poradí tretím hudobníkom, ktorý prijal našu výzvu spestriť fanúšikom karanténu krátkou hudobnou lekciou, je Peter Cmorik. V projekte Do leta to dáme! sa s ním môžete naučiť hrať na gitare jeho veľmi populárnu pieseň Snáď nie je hriech.

Keď sa Peter Cmorik v decembri 2005 stal prvým finalistom druhej série Slovensko hľadá SuperStar, každému bolo jasné, že ide o výnimočný objav a speváka s nezameniteľným hlasom. Súťaž napokon vyhral a na úspech nadviazal úspešnými rádiovými singlami, albumami, či piatimi oceneniami v kategórii spevák v ankete zlatý Slávik. Pozrite si video, ktoré nahral pre svojich fanúšikov. Žiaľ, pri jeho vzniku došlo k menším komplikáciám so zvukom, ale snáď vás to od sledovania a hrania pesničky neodradí.

Pozrite si text a akordy piesne


Vypočujte si oficiálnu štúdiovú verziu piesne, ktorý vyšla na albume Žijem ako viem z roku 2007:


Tak ako predošlých účastníkov projektu Zuzany Smatanovej a Michala Žitňanského z kapely Zoči Voči, aj Petra sme sa spýtali, ako prežíva tieto dni. Spevák a skladateľ, ktorý trávi veľa času na cestách, koncertoch a v štúdiu, nám prezradil, že v tomto období trávi viac času s rodinou. Hudbe sa jeho deti asi nevyhnú, keďže aj manželka Daniela je hudobníčka. Tento rok mal v pláne vydať päť singlov, uvidíme, či sa mu to napriek prebiehajúcej karanténe podarí. Aspoň takto virtuálne nám v závere tutoriálu zahral aj svoj prvý tohtoročný singel Dnes to príde, ktorý sa medzi fanúšikmi teší veľkej obľube a má potenciál zaradiť sa k bohatému zoznamu jeho úspešných skladieb.

"Napísal som ju sám doma a kým prišla do finálnej verzie, prešla rôznymi premenami. Keď som dopísal text, zistil som, že to znie ako nejaký motivačný song pre športovcov. Je to však viac, je to song pre každého, kto niekam smeruje a o niečo sa denne snaží. Takže, asi pre každého z nás. Videoklipu sa chytil Laco Rychtárik, s ktorým sme započali dlhodobú spoluprácu a natočili sme jeden pekný klip, kde sa pretekáme s chalanmi z kapely. Cieľom bolo poukázať, že napriek tomu, že sa všetci snažíe predbehnúť toho druhého a byť najlepší, nesmieme zabúdať na ľudský rozmer, súdržnosť a priateľstvo. Vykreslil to mojou haváriou a tým, že chalani ma prišli zachrániť a spoločne prechádzame cieľovou čiarou. Pre mňa duchovne silný moment, ale radšej si to pozrite sami," hovorí o novinke, ktorú vás možno naučí v ďalšom videu.


V ďalšom pokračovaní projektu Do leta to dáme! vás jednu zo svojich skladieb naučí líder kapely Peter Bič Project. Tipnete si, ktorá to bude?

Autor: Roman Kubovics
Foto: Laco Rychtárik

Súvisiaci interpreti: Peter Cmorik