"Vzhľadom na čas a dobu, akú zrazu žijeme, ako sa to razom všetko zmenilo, rozhodli sme sa vydať ešte jeden singel z albumu Budeme to stále my. Zmena rytmu, to je to, čo nás zastihlo, vo všetkých oblastiach, nielen v hudbe, koncertovaní ale vo všetkom," reaguje na súčasnú situáciu líder populárnej prešovskej skupiny.

"A tak mením rytmus, prispôsobím si tmu. Prehováram svetlo, aby tú tmu pretlo. A tak svoj rytmus mením, nekráčam cez steny. Srdce mi trepe, v rozumnejšom tempe," spieva Ivan Tásler v piesni Zmena rytmu. Hoci ju spolu s IMT Smile nahrali už v auguste 2018, niektoré časti jej textu, ktorý napísal ich dvorný textár Vlado Krausz, sú veľmi aktuálne práve dnes. Príznačné je aj to, že album Budeme to stále my, na ktorom skladba na jeseň 2018 vyšla, vznikal okrem Slovenska aj na rôznych ďalších miestach sveta - od Prahy cez Veľkú Britániu až po Kaliforniu - čo by sa za dnešných okolností kvôli pandémii koronavírusu udiať nemohlo.

O videoklip, pripomínajúci slobodu, o ktorú sme v súčasnosti prišli, sa postaral člen skupiny Tomáš Slávik. Video zostrihal z vlastných archívnych záberov. "V situácii, ktorá nás všetkých zastihla, som trocha prekopal videoarchív, vrátil som sa ku starým záberom, cestovateľským aj hudobným, a pozitivitu, ktorá z nich išla, som sa snažil vniesť do finálneho videa," hovorí gitarista a Ivan Tásler dodáva: "Týmto singlom sa uzatvorí jedna kapitola. Úspešná kapitola albumu Budeme to stále my. A je čas ísť ďalej, priniesť niečo nové. A to čoskoro aj príde." Zatiaľ sa môžete vrátiť k spomínanému albumu, ktorý nájdete na všetkých streamovacích službách.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: archív skupiny / Tomáš Slávik

Súvisiaci interpreti: IMT Smile