Slovensko-česká kapela John Wolfhooker nedávno predstavila nový videosingel, v ktorom odhalila svoju temnejšiu stránku. O atmosférický vizuál sa postaral Riko Čecho, známy najmä vďaka práci na videoklipoch z českej rapovej scény.

Videoklip Monalisa sa nakrúcal tri dni. "Hlavnou lokáciou sa stal 300 rokov starý dom uprostred cintorína, v ktorom sme nakrúcali za doprovodu stroboskopov, nečakaných výpadkov elektriny a prapodivných zvukov z podkrovia. Miesto malo veľmi silnú atmosféru," hovorí spevák kapely Martin Čupka. (Mimochodom, práve dnes oslavuje narodeniny, gratulujeme!)

Nočný singel

"Prvé demo pesničky vzniklo v noci, skladbu sme potom dokončili a nahrali v štúdiu, ktoré sa nachádza v 150 rokov starom mlyne, taktiež v noci. Následne sme videoklip točili v ešte staršom hororovom dome, tiež počas nočných hodín. Režisér videoklipu Riko ho nakoniec editoval taktiež výhradne v noci a preto verím, že výsledok tohto neplánovaného experimentu má veľmi špecifický, temný nádych," približuje príbeh "nočného singla" bubeník a autor skladby Adrián Janeček.

Text, ktorý napísal spevák Martin Čupka, sa zaoberá osobnými témami a emočnými traumami, ktoré v sebe mnohí z nás nosia a ticho sa s nimi vysporiadavajú bez toho, aby dali ľuďom vo svojom okolí najavo, že sa za ich úsmevmi skrývajú vnútorné boje. O produkciu skladby sa kapela postarala sama, mix a produkciu vokálov si zobral na starosti český člen zostavy, basgitarista a vokalista Filip Vlček. Gitarista Rony Janeček mal zase na starosti celkový mix a mastering.


John Wolfhooker počas jari odohrali niekoľko koncertov v Nemecku. V Česku sa v lete predstavia napríklad na festivale Rock For People, kde si dokonca zahrajú na hlavnom pódiu, preto pripravujú špeciálnu šou. Na Slovensko zavítajú 16. júna do Vrútok a 28. septembra vystúpia na festivale Žilina Žije.

Pozrite si video z ich nedávneho koncertu v pražskom Paláci Akropolis:


Text: Hudba.sk (zdroj: Martin Čupka)
Foto: archív skupiny