Decentné vystúpenie, v ktorom paradoxne nechýba nahota, ženská rafinovanosť a zvádzanie, ale ani poriadna dávka humoru, noblesy a pre niekoho i nostalgie. Presne týmito slovami možno opísať erotickú šou známu ako burlesque. Vo štvrtok 31. mája ju však budete môcť zažiť úplne inak - v unikátnom spojení s koncertom.

Noblesu a vintage štýl, príznačný pre kabaretné bary okázalého nočného života New Yorku či Paríža, prinesie do bratislavského Luna Baru spojenie tradičného umeleckého poňatia erotiky so swingovým orchestrom. Pre hlavné hrdinky The Boo - Bap Show, ktoré vystupujú pod pseudonymami Lotta LoveLady Vivian, je burleska už roky srdcovou záležitosťou. Hoci k tomuto druhu umenia patrí zvádzanie a odhalené telá, nejde o striptíz. Dráždenie a vtipkovanie je síce povolené, avšak prvoplánové odhaľovanie ženských partií v šou tohto druhu nehľadajte.

"Burlesque spája rôzne štýly zábavy pre dospelých, a preto si v ňom dokáže každý nájsť to svoje. Toto nádherné umenie zvádzania a budovania túžby upúta všetkých ľudí s otvorenou mysľou. Je to vizuálne krásne a príťažlivé predstavenie, ktoré pohladí nielen zrakové zmysly, ale i dušu. Svojou atmosférou nadchne každého," sľubujú hlavné protagonistky, pre ktoré je pri vystúpeniach okrem vkusného pódiového osvetlenia a kulís veľmi dôležitá aj hudba.


Prvýkrát v doprovode živej hudby - a rovno orchestra

31. máj bude pre sexi tanečnice výnimočný, pretože práve počas šou v bratislavskom Luna Bare zažijú prieméru v spojení s koncertom. "Fungujeme už štyri roky a dostali sme sa do štádia, keď vystupujeme po celom svete a nadväzujeme neustále nové spolupráce. Tie nás posúvajú vpred a týmto spôsobom vznikol i nápad spojiť naše burlesque vystúpenie so živou hudbou," prezrádza Lotta Love.

Na pódiu bude ich zmyselnú šou sprevádzať známy big band Swingless Jazz Ensemble, hrajúci hudbu, ktorú poznajú všetky generácie, vo vlastných originálnych úpravách. K umelcom, s ktorými si tento rešpektovaný swingový orchester v minulosti zahral, patria napríklad Hanka Gregušová, Lucia Lužinská, kapela Billy Barman, spevák Lasky zo skupiny Para či jazzový gitarista Boris Čellár. Samozrejme, aj pre členov big bandu bude spojenie s burleskou úplnou novinkou.

"Bude to niečo celkom nové, niečo, čo doposiaľ nik nevidel. Predstavte si dvadsaťčlenný orchester, trúbky, saxofón, klavír a ďalšie nástroje pravého swingového orchestra v spojení s naším predstavením... Aj to je dôvod, prečo by ste si tento zážitok nemali nenechať ujsť. Kto vie, či sa ešte niekedy zopakuje," pozýva Lotta Love, jedna z členiek kolektívu Bratislava Burlesque.

Vstupenky na The Boo - Bap Show:  Predpredaj.sk


Redakciu Hudba.sk informovala manažérka Michelle Kristová. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Viktória Akbáriová