Slovenský dídžej a producent Philipee, známy skladbami Save Me či Feel, prichádza s novou povzbudivou tanečnou skladbou, v ktorej chce prostredníctvom hudby priblížiť, ako vníma dnešný svet. Skladbu Heal it začal produkovať počas karantény a na spoluprácu oslovil finalistu SuperStar z roku 2018 Jakuba Pružinského, textára kapely BlueZodiac a štúdio LittleBeat.

"Zažívame novú dobu, ktorá nás donútila zamyslieť sa čo a hlavne kto je v živote pre nás najdôležitejší. Naučili sme sa viac starať jeden o druhého, o planétu, začali sme robiť veci viac s nadšením. Viem, že táto doba zmenila zmýšľanie a celkový postoj k životu mnohým ľuďom a zostáva nám vziať si z toho čo najviac pozitív. Ako aj spomínam v texte skladby, v dnešnej dobe je dôležitá spolupatričnosť, preto som sa spojil s hudobníkmi, aby sme aspoň na diaľku vzdali hold tým, čo bojujú v týchto ťažkých časoch najviac," vraví Philipee.

Skladba má tradičný Philipeeho rukopis, čiže melodické tanečné piano, energické synťáky a na záver skladby si zaexperimentoval s vokálmi pripomínajúcimi africké kmene, čím chcel vyjadriť, že sa modlí a spieva celý svet, aby sme sa spojili a spoločne túto krízu porazili.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Filip Hertz. Správu sme upravili.