Fanúšikovia jednej z najúspešnejších amerických speváčok posledných dvoch dekád sa tento týždeň po dlhých rokoch konečne dočkali jej nového albumu. Christina Aguilera novinku Liberation propaguje ako jej sily stačia, dokonca sa zamaskovala a v spoločnosti známeho komika Jimmyho Fallona si zaspievala v útrobách newyorského metra.

Obyvatelia New Yorku zostali v poriadnom šoku. V priestoroch tamojšieho metra, totiž nie je nič nezvyklé, ak sa niekto rozhodne privyrobiť si spevom, málokedy sa tam však objaví niekto, komu sa podarí vzbudiť také šialenstvo ako tejto dvojici. Celé sa to udialo ako súčasť obľúbenej šou Jimmyho Fallona, s ktorým si Christina Aguilera zaspievala pred zrakom nič netušiacich cestujúcich. V slnečných okuliaroch, s parochňou a obrovským klobúkom, kvôli ktorému jej takmer vôbec nebolo vidieť do tváre, by ju len tak na ulici nespoznal asi nikto. Mnohí však nezameniteľný hlas rodáčky z New Yorku určite už po pár tónoch okamžite spoznali.

Dvojica svoje vystúpenie v doprovode trojice ďalších hudobníkov odštartovala coververziou piesne Think od Arethy Franklin. Po jej dospievaní sa obaja hlavní aktéri "odmaskovali" Christina nadšenému davu zaspievala svoj veľký hit Fighter. Celé to samozrejme snímali dobre utajené kamery a vystúpenie bolo odvysielané v obľúbenej The Tonight Show Starring Jimmy Fallon len pár hodín pred vydaním speváčkinej ôsmej štúdiovky.


Dlhoočakávaný comeback

Aguilera sa v posledných rokoch venovala viac všetkému inému, než svojej hudobnej kariére. Popri starostlivosti o rodinu sa síce príležitostne objavila ako hosťujúci interpret na skladbách iných interpretov, no živilo ju predovšetkým koučovanie v hudobnej šou The Voice. Po šiestich rokoch od vydania jej najmenej úspešného a aj kritikmi vlažne prijatého albumu Lotus sa však rozhodla vrátiť na hudobnú scénu a ukázať svojim neprajníkom, že ešte nepatrí do starého železa.

Tento rok dokonca po viac ako jedenástich rokoch chystá vlastné koncertné turné. V pláne je zatiaľ 24 koncertov v Severnej Amerike, no môžeme očakávať, že ak bude album Liberation úspešný, tak sa blondínka ukáže aj v Európe. Začiatkom mája zverejnila pilotný singel Accelerate, ktorý pre ňu produkoval Kanye West. Ten sa však nestretol s očakávaným úspechom, a tak speváčka rýchlo vytiahla druhý singel - ženskú hymnu Fall In Line, ktorú naspievala s Demi Lovato.

Práve túto pieseň zaspievala Christina aj v šou Jimmyho Fallona. Treba uznať, že išlo o výborný výkon. Síce už dávno nepatrí medzi speváčky, ktoré by sa mohli pýšiť výstavnou figúrou, no jej hlas by stále hľadal konkurenciu len veľmi ťažko.


Vypočujte si album Liberation na Deezeri:



Autor: Dušan Marko
Foto: Youtube / NBC