Prešovská skupina Komajota hlási návrat na koncertné pódiá. Už tento piatok 19. júna sa predstaví v žilinskom klube Smer Klub 77. Počas núdzového stavu a prísnych opatrení síce kapela odohrala dva online koncerty, no hudobníci sa už tešia, že budú môcť konečne opäť stretnúť svojich fanúšikov naživo.

Pre členov skupiny Komajota je tento rok výnimočný, oslavujú totiž 15 rokov na scéne. Kvôli korone však museli plánované výročné turné presunúť na jeseň. Napokon však fanúšikovia na premiéru už naskúšaného nového programu, ktorý je prierezom celej tvorby kapely, nemusia čakať do jesene. Už tento piatok (19.6.) odohrajú Prešovčania koncert v Žiline. Samozrejme, uskutoční sa za dodržania aktuálnych hygienicko-bezpečnostných pokynov Úradu verejného zdravotníctva.

"
Sme veľmi radi, že sa môžeme vrátiť na pódium a do klubu, kde sme už zažili zopár pekných koncertov. V celej histórii našej kapely sme nezažili takéto obdobie, kedy sa nedalo hrať. Dúfajme, že sa všetko vráti čo najskôr do normálnych koľají," pozýva na piatkový koncert spevák, klávesák a skladateľ Martin Husovský.


Líder Komajoty mal tento rok dobre rozbehnutý. Týždeň pred plánovanou premiérou divadelnej hry Sen noci svätojánskej, ku ktorej zložil hudbu pre poľské divadlo Teatr Lalek z Bialystoku, sa však začali prijímať opatrenia v súvislosti so šírením epidémie koronavírusu a všetko sa naraz zmenilo. "V auguste som mal ísť v Poľsku ešte do Torune a tiež s Prešovským národným divadlom a hrou Moral Instanity na festivaly v Poľsku, Čechách a Estónsku."

V rámci karantény si dal Martin domácu výzvu a začal pracovať na nových skladbách. "Vyzerá to tak, že pomaly začneme s Komajotou chystať, ak nie album, tak určite nejaký singel, pretože je tam dosť adeptov, ktorí sú vážnejší, než aby skončili ako demáče v telefóne," dodáva hudobník, no ako dodáva, tvorba nových pesničiek nebola v pláne a tento rok vzhľadom na okrúhle výročie predstavovali skôr koncertnejšie.

Lístky na piatkový koncert v Žiline aj jesenné turné, v rámci ktorého kapela navštívi Humenné, Prešov, Košice a Bratislavu, sú k dispozícii v sieti Predpredaj.sk.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér skupiny Edo Kopček. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: smARTin

Súvisiaci interpreti: Komajota