Minulotýždňová premiéra festivalu Lovestream bola jednoznačne najväčším podujatím v našom hlavnom meste. Desaťtisíce ľudí na štadión Tehelné pole pritiahli najmä svetové mená Dua Lipa a Red Hot Chili Peppers, ktorí mali na Slovensku svoju premiéru. Všetci umelci podali skvelé výkony, vystúpenia boli na minútu presné a návštevníci zaplavili sociálne siete chválami a radosťou.

Druhý júnový víkend sa cez futbalový štadión Tehelné pole premlelo za tri dni takmer 60-tisíc ľudí. Organizátori Lovestream festivalu mali ambíciu splniť Slovákom sny a pritiahnuť k nám naozaj špičku hudobnej scény.

Žáner pop zastala jedna z neho najväčších hviezd súčasnosti Dua Lipa, ktorá svojou šou rozpálila dav v sobotu. Nedeľa zase patrila najväčšiemu menu festivalu Red Hot Chili Peppers, na ktorých koncert sa prišlo pozrieť vyše 28-tisíc ľudí. Okrem nich však vystúpili aj Lucie, IMT Smile, Kryštof, belgický dídžej Lost Frequencies, talentovaný a sympatický Brit Calum Scott, švédska speváčka Zara Larsson, americkí rockeri Rival Sons a mnoho ďalších.

Hudobné reportáže a fotoreporty z Lovestreamu 2022:

Red Hot Chili Peppers dali Bratislave sto minút čistej funk-rockovej radosti

Dua Lipa ohromila Bratislavu svojím šarmom, energiou a speváckou kvalitou

Lovestream festival má za sebou prvý deň. Napriek nižšej účasti začal pozitívne

Calum Scott, Lovestream Festival, 12.6.2022 Zdroj: Matúš Zeťák / Lovestream
Fanúšikovia z celej Európy ale aj z Gruzínska či Brazílie

Medzi návštevníkmi neboli len Slováci a ľudia zo susedných štátov ale aj z ďalších európskych krajín, či dokonca z iných kontinentov. "V štatistikách predaja vstupeniek sme si už v zime všimli nakupujúcich z rôznych kútov sveta, napríklad aj z Talianska, Švédska, Grécka, Nemecka, Fínska, dokonca aj Gruzínska, Litvy a Estónska či vzdialenej Brazílie," hovorí Marek Jusko, CEO ticketingovej spoločnosti Predpredaj.sk, ktorá zabezpečila predaj vstupeniek aj vstupy na štadióne.

Práve hladký priebeh vstupu na festival bol pre fanúšikov hneď na začiatku príjemným prekvapením. Snáď každý očakával dlhé rady pri vstupe a tlačenice, ktoré už tradične patria k takémuto typu podujatia, avšak opak bol pravdou. Organizátori kládli veľký dôraz na vstupné koridory, ktoré sa ladili doslova do poslednej chvíle, aby boli čo najviac priepustné. Vďaka tomu sa pri vstupe napriek neustálemu prívalu fanúšikov najmä podvečerných hodinách soboty a nedele netvorili rady. Určite aj tento fakt prispel k tomu, že ľudia boli hneď od začiatku v dobrej nálade a že organizáciu celého festivalu napriek menším chybičkám krásy hodnotili pozitívne až nadšene.

pochvalná reakcia na organizáciu Lovestreamu Zdroj: Facebookpochvalná reakcia na organizáciu Lovestreamu Zdroj: Facebookpochvalná reakcia na organizáciu Lovestreamu Zdroj: Facebook
Päť vstupov a žiadne čakanie

Ticketingovka Predpredaj.sk, ktorá sa okrem predaja vstupeniek na rôzne podujatia venuje aj technickému zabezpečeniu podujatí, pri Lovestream festivale dokázala zabezpečiť päť vstupov na najväčší štadión na Slovensku bez toho, aby sa tvorili rady nervóznych návštevníkov. 40 zamestnancov malo k dispozícii 40 čítacích zariadení, ktorými skontrolovali každú vstupenku a návštevníkov opáskovali.

"Pri vstupe sa vždy nájdu aj konfliktné situácie, ale našou stratégiou je, že ak budú naši zamestnanci v dobrej nálade, tak to ľahko prenesú aj na návštevníkov. Našu pozitívnu energiu ocenilo mnoho fanúšikov a nám sa tak podarilo vytvoriť skvelú a priateľskú atmosféru hneď na začiatku. S takýmto nastavením sme dokázali skrátiť čas pre vstup jedného človeka na v priemere 2 minúty, čo je pri takomto podujatí až neskutočné," vysvetlil Marek Jusko a dodal, že "každý z nášho tímu musí vedieť, kde je jeho miesto a čo je náplňou práce. Rovnako dôležité je ľudí aj obmieňať, aby mali zmenu a samozrejme sa o nich patrične starať - nosiť jedlo, pitie, pýtať sa ich, ako sa cítia."

Na otázku o zaujímavostiach zabavených pri vstupe odpovedal Marek pobavene: "Okrem takých klasických vecí ako alkohol sme našli aj nožíky, dokonca aj klobásy a pečené kura," a pokračoval aj ďalšou, už nie tak vtipnou príhodou o pani, ktorá "cestovala päť hodín na koncert Red Hot Chili Peppers až z rakúskeho Grazu, ale lístok mala na sobotu. Ten sme jej ochotne vymenili a za odmenu nám kúpila štyri plechovky Corgoňa." 

Anketa: Ktoré svetové hviezdy by ste chceli vidieť na Lovestream festivale 2023?

Zdroj: PR článok Predpredaj.sk (Hudba.sk edit)