Skupina Korben Dallas vystúpi na 14. ročníku festivalu Žákovic Open. Trojnásobní víťazi cien Radio_Head Awards 2014 sa na rodinnú atmosféru festivalu v Trenčianskych Bohuslaviciach 25. a 26. júla už tešia. Plánujú si vypočuť kapely Hex, Paru, Čad, Fresh Out Of The Bus, Billy Barman, Medial Banana a Feel Me.

"Je to výborná príležitosť zahrať aj ľuďom, ktorí nás ešte nepoznajú alebo na klubové koncerty jednoducho nechodia. Máme radi živé hranie akéhokoľvek druhu, hranie na čerstvom vzduchu nevynímajúc. Na Žákovici sme hrali po prvýkrát v roku 2012. Najskôr poobede na druhom pódiu, minulý rok v noci a teraz sa pomaly posúvame do hlavného času. Je to taká malá hudobnícka stretávka," hovorí frontman Korben Dallas, Juraj Benetin.

Populárna formácia zahrá na Žákovic Open svoje najväčšie hity. "Zahráme festivalový set zložený z pesničiek z nášho prvého aj druhého albumu. Nedávno sme vydali spoločný singel s Janou Kirschner. Jana je veľmi vyťažená, takže na spoločné hranie to veľmi nevyzerá," prezradil bubeník Ozo Guttler. 

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Uznávaná kapela sa nevie dočkať vystúpení kolegov muzikantov na festivale Žákovic Open. Hudba slovenských kapiel je totiž pre Korben Dallas inšpiráciou. "Chcem vidieť a počuť kapely Hex, Paru, Čad, Fresh Out Of The Bus, Billy Barman, Medial Banana a Feel Me," s úsmevom plánuje bubeník. "Keďže spievame po slovensky je pre nás hudba slovenských kapiel dôležitou referenciou aj inšpiráciou. Nepatríme k tým, čo by nad slovenskou hudbou ohŕňali nosom – Dežo Ursíny, Marián Varga či Andrej Šeban robili a robia hudbu na svetovej úrovni," dopĺňa basgitarista Lukáš Fila.

Fanúšikovia dobrej zábavy a rodinnej atmosféry si od 25. do 26. júla môžu naživo vychutnať okrem Korben Dallas aj  Xindla X, Midi Lidi a kapely Hex, Le Payaco, Para, Moja reč, Billy Barman a mnoho ďalších. Lístky na Žákovic Open sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková. Článok bol upravený a doplnený redakciou.

Súvisiaci interpreti: Korben Dallas