Slovenská indie-rocková kapela Royko Passage minulý rok v decembri ohlásila nový album videosinglom Techno Disco. Nahrávka s eponymným názvom vyšla v máji a kapela ju najnovšie propaguje ďalším videoklipom k piesni This Boy. Novinky skupina predstaví aj na letných koncertoch.

Súčasná zostava skupiny Royko Passage funguje od roku 2014. S iným bubeníkom však kapela tvorila a koncertovala už od roku 2004 a v roku 2012 debutovala úspešným demo albumom 4real. Momentálne tvoria zostavu skupiny spevák Matej Strieženec, na gitarách hrajú David a Zsuzsi Strieženec a za bicími nástrojmi sedí Attila Szeiff.

Novú štúdiovku skupina nahrávala a mastrovala v štúdiách LVGNC v Bratislave. "Oproti predchádzajúcej tvorbe sú nové pesničky viac gitarové a melodické," hovorí David Strieženec. Album obsahuje desať nahrávok. 


Frontman David má na konte viacero hudobných ocenení a pod vedením Mareka Rakovického pôsobí v spomínaných LVGNC Studios. Gitaristka Zsuzsi (za slobodna Vermes) je zase známa z pôsobenia v kapelách Moustache a Gwerkova.

Aj ostatní členovia tejto alternatívnej kapely majú za sebou rôzne hudobné projekty a spolupráce, v rámci ktorých vystupovali nielen na Slovensku, ale aj v rôznych európskych krajinách. Tri roky žili a koncertovali aj v Londýne. Späť na Slovensko ich priviedli rodiny a túžba pôsobiť na domácej hudobnej scéne.


Celý album Royko Passage môžete počúvať a podporiť kúpou na Bandcampe:



Redakciu Hudba.sk informoval Matej Strieženec zo skupiny Royko Passage. Text od kapely sme upravili a doplnili.

Foto: Youtube.com

Súvisiaci interpreti: Royko Passage