V kapele Fuera Fondo je v týchto dňoch rušno. Slovenským éterom sa prehnala ich chytľavá letná novinka s názvom Neočakávam. Fuera Fondo nový singel odprezentovali minulý týždeň v live vysielaní. Fanúšikovia ich energickej tvorby sa teda majú na čo tešiť. Vytancovať sa na jeho chytľavú melódiu budú môcť na blížiacich sa letných festivaloch.

Novinka šesťčlennej formácie Fuera Fondo vznikla pred viac ako rokom z obyčajnej "džemovačky" muzikantov pred skúškou. Tento týždeň zaznela v slovenskom éteri a kapela ju mohla live odprezentovať vo viacerých rádiách. O text energickej piesne sa postaral spevák Tomáš Majerník, melódiu refrénu zložil gitarista Lukáš Bulík. Producentsky na skladbe pracovali Ľubomír Horák a Ivan Jombík.

"Nedržali sme sa žiadnych deadlineov, celé to vznikalo veľmi spontánne a v pohodovej atmosfére. Po dlhšej dobe sme sa na jar zavreli do One Love štúdia a nevyšli sme, dokým singel Neočakávam nebol na svete," hovoria členovia kapely Fuera Fondo. Pesnička vychádza spolu s lyric videom, aktuálne sa však pripravuje aj natáčanie oficiálneho videoklipu, ktoré bolo pre nepriazeň počasia už niekoľkokrát stopnuté.


Skupina Fuera Fondo vznikla v roku 2006 a svoju okrúhlicu oslávila len nedávno. Za ten čas odohrala koncerty po celom Slovensku, má za sebou aj vystúpenia v Českej republike či v Poľsku. V roku 2010 vydala debutový album Kráčajúc svetom, druhý album Žúrový kráľ vyšiel v roku 2014.

Tvorbu kapely možno charakterizovať viacerými žánrami - inšpiráciu čerpá z reggae, punk rocku, popu i balkánskej hudby. Okrem novej skladby a pripravovaných koncertov sa fanúšikovia môžu tešiť aj na nové hudobné projekty, ktoré Fuera Fondo predstaví v blízkej budúcnosti.

Redakciu Hudba.sk informoval za skupinu Fuera Fondo Boris Majerník. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Nino Palenčár

Súvisiaci interpreti: Fuera Fondo