Druhý album Azealie Banks mal prísť ešte tento rok a boli by to štyri roky od jej vydareného debutu Broke with Expensive Taste. Účasť v televíznej šou však všetko zmenila a sklamaná Azealia hovorí, že potrebuje čas. Nové skladby vydá až vtedy, keď sa na to bude cítiť.

"Album je zrušený. Potrebujem nejaký čas na relax a sex (bounce on dick). Vydám novú hudbu, keď to budem cítiť," uviedla Azealia Banks na Twitteri. Album s názvom Fantasea II: The Second Wave mal byť pokračovaním jej debutovej nahrávky Fantasea z roku 2012, ktorá však nebola oficiálnou štúdiovkou, vyšla len ako mixtape.

Zásadné rozhodnutie prišlo po tom, čo bola raperka hosťkou v televíznej šou stanice MTV Wild 'N Out hostiteľa Nicka Cannona, kde sa cítila byť obeťou rasovej diskriminácie a nespravodlivého zaobchádzania, pričom ju celá situácia priviedla až k slzám. O svoje pocity sa podelila s fanúšikmi prostredníctvom sociálnej siete. "Nikdy som necítila toľko nenávisti a hnevu na niekoho, ako to bolo v tej chvíli," napísala. Na jej slová reagoval aj samotný Nick Cannon: "Prestaneš nenávdieť, keď vytváraš vlastné búrky bez dáždnika?"


Z pripravovaného albumu už kontroverzná raperka predstavila single Anna Wintour a Treasure Island. Nahrávka mala obsahovať 22 skladieb a zdá sa, že bola kompletne pripravená na vydanie, hoci presný dátum nebol známy. 

Nie je to po prvý raz, čo sa Azealia Banks rozhodla zmeniť dátum vydania svojho albumu. Podobný krok zvolila aj pri vydaní svojho debutu Broke with Expensive Taste, ktorý mal pôvodne vyjsť už v roku 2012. Napokon im však ponúkla len spomínaný mixtape a na jej oficiálnu prvotinu si fanúšikovia museli počkať až do marca 2014. Hudobníčka vtedy uviedla ako dôvod posunu rozhodnutie vydavateľstva zmeniť titulnú skladbu.


Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)
Foto: Facebook.com/azealiabanksmusic

Súvisiaci interpreti: Azealia Banks