Ivan Tásler oslávil v pondelok 16. júla svoje 39. narodeniny. Prešovský rodák mal však po víkende dôvod na oslavu aj vďaka úspešnému turné, ktoré IMT Smile zakončili v sobotu večer koncertom v Nitre. Spolu od 16. júna odohrali päť koncertov, ktoré stačili na to, aby návštevnosťou prekonali svoju doposiaľ najúspešnejšiu samostatnú koncertnú šnúru IMT Smile hiSTORY.

Všetkých päť koncertov v najväčších slovenských amfiteátroch v Prešove (reportáž), Martine, Banskej Bystrici, Východnej a Nitre kapela odohrala pred vypredaným hľadiskom. Spolu toto turné zažilo viac ako 31-tisíc divákov, čo je o približne tisícku viac ako v prípade koncertov hiSTORY odohraných v roku 2016 pri príležitosti 20. výročia kapely. Väčšiu návštevnosť ako na tomto letnom turné mali IMT Smile len na koncertoch Made in Slovakia s Lúčnicou, ktoré počas dvoch zimných šnúr v rokoch 2014 a 2015 videlo viac než 110-tisíc fanúšikov. V rámci samostatných koncertov však ide o ich najúspešnejšie turné.

Kapela pre návštevníkov Amfiteáter Tour 2018 pripravila veľkolepú koncertnú šou, v ktorej ponúkla svoje najväčšie hity ako Ľudia nie sú zlí, Opri sa o mňa, Veselá pesnička, Cesty II. triedy, Milostná symfónia, Bozk alebo Hej, sokoly!. Nechýbal ani najnovší singel Budeme to stále my, ktorému sa darí nielen v rádiách, ale aj na sociálnych sieťach. Tak, ako to pri IMT Smile býva zvykom, pozvali si aj zaujímavých hostí. Všetky koncerty otvárala prešovská kapela ElevenHill, po ktorej nasledoval rusínsky spevák Štefan Štec, sprevádzaný talentovanými hudobníkmi z Ľudovej hudby Hornád.

Ivan Tásler a ElevenHill, Amfiteáter Tour 2018 Zdroj: Peter IvanElevenHill boli viac než len predkapela, Ivan Tásler si s nimi aj zaspieval

Každý z koncertov bol však svojím spôsobom výnimočný, keďže bol obohatený aj o vystúpenie tajného hosťa. V Prešove to bol Adam Ďurica, v Martine Marián Čekovský, v Banskej Bystrici Dodo Kuriľák, vo Východnej sa na jednom veľkom pódiu stretli IMT Smile a Kandráčovci a v Nitre okrem Ondreja Kandráča vystúpil aj populárny herec Tomáš Maštalír, ktorý bol so svojím gitarovým vystúpením veľkým a naozaj nečakaným prekvapením večera.

Okrem tisícok návštevníkov sa v každom meste na kapelu prišlo pozrieť aj viacero známych osobností, vrátane kolegov z hudobnej scény. Až dva koncerty poctil svojou návštevou Richard Müller, ktorého v Nitre pri piesni Nahý II Ivan Tásler poriadne vyobjímal a poďakoval mu za jeho prínos do slovenskej hudobnej tvorby. Bol to skutočne dojímavý zážitok, ktorý si vyslúžil burácajúci potlesk.



Ešte toto leto sa môžu fanúšikovia tešiť na vydanie albumu IMT Smile a Kandráčovci - Východná. Okrem toho TV JOJ zrealizovala záznam z koncertu vo Východnej v obrazovej podobe a plánuje ho odvysielať ešte v tomto roku. Fanúšikovia sa tak budú môcť pripomenúť naozaj výnimočnú atmosféru úspešných open-air koncertov.

Zdroj: TASR / Universal Music (Hudba.sk edit)
Foto: Peter Ivan
Video: Eva Bobalova

Súvisiaci interpreti: IMT Smile