Pred pár dňami Beyoncé predstavila skladbu Spirit, ktorá je súčasťou soundtracku k filmu Leví kráľ s názvom The Lion King: The Gift. Snímka vo svojej novej "live action" podobe mieri aj do slovenských kín, kde sa bude premietať od štvrtka 18. júla. Speváčka teraz uviedla k piesni aj výpravný videoklip plný farieb.

Videoklip obsahuje zábery z filmu, ale tiež prináša mnohé tanečné scény či obrazy, kde Beyoncé vo výrazných kostýmoch obklopená mnohými tanečníkmi osviežila púštnu krajinu mnohými farbami. Podľa informácií USA Today sa videoklip nakrúcal pri arizonskych vodopádoch Havasu

Okrem toho, že Beyoncé vo filme prepožičala svoj hlas levici menom Nala, je speváčka tiež kurátorkou soundtracku The Lion King: The Gift. Album označila za milostný list pre Afriku. "Chcela som si byť istá, že sme našli najväčší talent Afriky. Nechcela som len nájsť zvuky a dať im moju interpretáciu," uviedla Beyoncé. "Vytvorili sme vlastný žáner. Máte pocit akoby soundtrack nadobúdal vo vašej mysli vizuálnu podobu. Je to zvuková scéna. Je to viac ako len hudba, pretože každá pieseň rozpráva príbeh filmu," dodala. 


Zvukové kino

Nahrávka, ktorá oficiálne vyjde už v piatok 19. júla, bude obsahovať 14 pesničiek. Na albume spolupracovali tiež dcéra Beyoncé Blue Ivy, Jay Z, ale aj Kendrick Lamar, Childish Gambino, Tierra Whack či Pharrell.

"Toto je nový zážitok z rozprávania. Chcela som urobiť viac ako nájsť zbierku piesní, ktoré boli inšpirované filmom. Je to zmes žánrov a spoluprác, takže to nie je iba o jednom zvuku. Je to ovplyvnené všetkým od R&B, popu, hip-hopu až po afrobeat," prezradila speváčka, ktorej zámerom bolo, aby každý zo spolupracovníkov išiel svojou autentickou cestou.

Tracklist albumu The Lion King: The Gift

1. Bigger - Beyoncé
2. Find Your Way Back (Circle of Life) - Beyoncé
3. Don't Jealous Me  - Tekno, Yemi Alade and Mr. Eazi
4. Ja Ara E - Burna Boy
5. The Nile - Beyoncé a Kendrick Lamar
6. Mood 4 Eva - Beyoncé, Jay-Z a Childish Gambino
7. Water - Beyoncé, Salatiel and Pharrell
8. Brown Skin Girl - Beyoncé, Blue Ivy Carter, SAINt JHN a WizKid
9. Keys to the Kingdom - Tiwa Savage and Mr. Eazi
10. Otherside - Beyoncé
11. Already - Beyoncé a Shatta Wale
12. My Power - Beyoncé, Tierra Whack, Busiswa, Yemi Alade a Moonchild
13. Sanelly Scar - 070 Shake a Jessie Reyez
14. Spirit - Beyoncé


Autorka: Marína Valentovičová (zdroj: nme.com)
Foto: facebook.com/beyonce/

Súvisiaci interpreti: Beyoncé